Falafler med hestebønner

Af Pure Dansk™

Falafler med hestebønner - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Falafler med hestebønner - Pure Dansk™

En af mellemøstens mange lækkerier er falafler! De oprindelige laves med hestebønner og smager fantastisk. Prøv denne opskrift med udblødte danske hestebønner og ærtemel.

Sund og hjemmelavet fastfood med masser af autentisk flavour

Falafler lavet med hestebønner giver en autentisk smag, der leder tankerne direkte til mellemøstlige gademarkeder. Kombinationen af friske krydderurter og de proteinrige bønner skaber en sprød yderside og en blød, krydret kerne.

Hestebønner bidrager med en mild, nøddeagtig smag og et højt proteinindhold, der gør falaflerne mættende og næringsrige.

Når du har lyst til noget sundt og samtidig hjemmelavet fastfood er falafler med hestebønner en plantebaseret ret, der giver fuld valuta på smagsoplevelsen. Du kan spise dem i hjemmelavede wraps, salatbowls eller som snack med hjemmerørt klassisk hummus til. 

Prøv også vores sprøde falafler lavet med Ingrid ærter

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Denne opskrift er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Falafler med hestebønner

Antal
16 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 3,3 dl (300 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 lille løg eller forårsløg med top
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 håndfuld blandede krydderurter som mynte, løvstikke, dild, persille osv.
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk kartoffelmel 
  • 1-3 spsk. Dansk Ærtemel eller hvedemel
  • Evt. lidt vand til sætte gang i blenderen. 
  • 3 dl olie til at stege falaflerne i 
  • Tilbehør

  • Hjemmelavede naan med ærtemel eller madpandekager med ærtemel
  • Salat og grønt 
  • Hummus med Ingrid ærter
  • Urtedressing 
  • Chiliolie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne.
  • Pil løg og skær i kvarte, og pil hvidløg og skær i halve.
  • Skyl spinat og krydderurter.
  • Kom alle ingredienserne i en minihakker, og hak det hele til en grov fars. Tilsæt eventuelt en lille smule vand, hvis din minihakker ikke kan tage fat i alle ingredienserne. 
  • Tilsæt kartoffelmel og eventuelt en smule hvedemel eller ærtemel, hvis konsistensen er for flydende. Ærtemel er glutenfrit, hvis du ønsker en glutenfri falafel. 
  • Form blandingen til kugler i de ønskede størrelser.
  • Varm olie op i en dyb pande eller gryde, og friter dine falafler ved 170 grader, til de er sprøde og gyldne. Har du ikke et stegetermometer, kan du tjekke at olien er varm nok ved at stikke en træpind i olien, og kommer der bobler omkring pinden, er olien klar.  
  • Serveringsforslag

    Kan spises med det samme, mens de er lune, eller gemmes på køl til dagen efter og bruges i madpakken.

    Krydret Fiberrig Proteinrig Familiefavoritter Hverdagsmad Børnevenlig Mellemmåltid Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter