Foccaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg - Pure Dansk™

Foccaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg

Af Pure Dansk™

Foccaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg - Pure Dansk™

Prøv et både smukt og velsmagende foccaciabrød med Anicia linser som tilbehør til salater, gryderetter, supper eller på tapasbordet med hummus af Ingrid ærter og linsepesto.

Forberedelse 15 min.  / Tilberedning 1 t. og 35 min. / Tid i alt 1 t og 50 min.
Denne opskrift giver til 1 Foccacia  

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 25 g gær

  • 4 dl lunken vand
  • 1 tsk. fint salt 
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g grahamsmel 
  • 500 g hvedemel fx Tipo 00 hvedemel 
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld rosmarin 
  • 1 tsk. flagesalt
 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog linserne i rigeligt vand i ca. 25 minutter
  2. Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
  3. Kom vand og gær i en skål og oplæs gæren heri
  4. Tilsæt salt og ½ dl olivenolie. Rør det rundt
  5. Kom grahamsmel i og rør igen godt rundt
  6. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, til den er smidig og en smule klistret. Brug gerne en røremaskine
  7. Sæt dejen til hævning med et rent klæde over i 45 min.
  8. Beklæd en form med bagepapir og dryp med ¼ dl olivenolie i bunden af fadet. Sørg for at det er fordelt over hele bunden. Kom derefter dejen i og tryk den forsigtigt ud i hjørnerne. Lad den hæve igen i 30 min.
  9. Tænd ovnen på 220°C varmluft
  10. Hæld ¼ dl olivenolie og linserne ud over brødet og prik huller med fingrene ned i overfladen af brødet. Det fordeler olivenolien og linserne ned i brødet 
  11. Pil rødløg og skær i skiver. Fordel dem på brødet
  12. Fordel til sidst rosmarin og tryk det hele en anelse ned i brødet
  13. Top med flagesalt
  14. Bag brødet i ca. 20-25 min. til det er gyldent
    Server brødet som tilbehør til vores salater, gryderetter, supper eller på tapasbordet med ærtehummus og linsepesto