Prøv et både smukt og velsmagende foccaciabrød med Anicia linser som tilbehør til salater, gryderetter, supper eller på tapasbordet med hummus af Ingrid ærter og linsepesto.
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. og 35 min. / Tid i alt 1 t og 50 min.
Denne opskrift giver til 1 Foccacia
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
-
25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 tsk. fint salt
- 1 dl olivenolie
- 100 g grahamsmel
- 500 g hvedemel fx Tipo 00 hvedemel
- 1 rødløg
- 1 håndfuld rosmarin
- 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Skyl og kog linserne i rigeligt vand i ca. 25 minutter
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Kom vand og gær i en skål og oplæs gæren heri
- Tilsæt salt og ½ dl olivenolie. Rør det rundt
- Kom grahamsmel i og rør igen godt rundt
- Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, til den er smidig og en smule klistret. Brug gerne en røremaskine
- Sæt dejen til hævning med et rent klæde over i 45 min.
- Beklæd en form med bagepapir og dryp med ¼ dl olivenolie i bunden af fadet. Sørg for at det er fordelt over hele bunden. Kom derefter dejen i og tryk den forsigtigt ud i hjørnerne. Lad den hæve igen i 30 min.
- Tænd ovnen på 220°C varmluft
- Hæld ¼ dl olivenolie og linserne ud over brødet og prik huller med fingrene ned i overfladen af brødet. Det fordeler olivenolien og linserne ned i brødet
- Pil rødløg og skær i skiver. Fordel dem på brødet
- Fordel til sidst rosmarin og tryk det hele en anelse ned i brødet
- Top med flagesalt
- Bag brødet i ca. 20-25 min. til det er gyldent