Glutenfri påskekage med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri påskekage med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri påskekage med ærtemel

Skøn kage med ærtemel og påskeæg på toppen. Kagen er glutenfri og perfekt til påskebordet.

Kagen som lyser op til påske!

Skal du bage en påskekage uden gluten, som stadig imponerer gæsterne? Så er denne glutenfri påskekage med ærtemel og påskeæg lige sagen. Den har en dejlig svampet konsistens, en mild nøddeagtig smag og et smukt udtryk - perfekt til påskefrokosten eller kaffebordet med familien.

Når du bager med ærtemel, får du et naturligt glutenfrit alternativ, der samtidig tilføjer et boost af protein og kostfibre. Det gør denne kage både mættende og lidt sundere – uden at gå på kompromis med smagen. Den passer lige så godt til glutenallergikere som til dem, der bare ønsker at prøve noget nyt i køkkenet.

Psst... Den kan også pyntes med friske bær, en let syrlig glasur eller med spiselige blomster og serveres ved andre lejligheder.


I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri påskekage med ærtemel

Antal
1 kage
Tid
1 time

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 150 g boghvedemel 
  • 250 g smør 
  • 150 g brun farin 
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 240 g påskeæg med marcipan
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Smelt smør i en gryde ved middelvarme. 
  • Tilsæt farin og sukker til smøret under omrøring og lad smøret blive optaget i sukkermassen. Varm massen til det minder om tyk karamel, det må ikke koge. Lad det køle af. 
  • Pisk æg sammen med vaniljepulver og salt i en skål. 
  • Tilsæt sukker-smør massen og pisk det sammen med æggene til en luftig dej.
  • Riv citronskal og pres citronsaft og rør det i dejen.
  • Rør ærtemel, boghvedemel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen.
  • Hæld dejen i en springform (26 cm) eller mindre, beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
  • Hak imens halvdelen af påskeæggene i halve og lad resten forblive hele.
  • Tag kagen ud af ovnen og kom påskeæggene på kagen, tryk dem let ned i kagen. Kom kagen tilbage i ovnen og lad den bage videre i 5-10 minutter. 
  • Serveringsforslag

    Lad kagen køle helt af, inden du skærer af den.

    Påske Børnevenlig Kage

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter