Gråærte-fyld - Pure Dansk™

Pitafyld med gråærter

Af Pure Dansk

Gråærte-fyld - Pure Dansk™

Den lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap. 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min. 
Opskriften giver til 4 personer 


Ingredienser 

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Gråærter
  • ½ dl god koldpresset jomfruolivenolie 
  • 1 rødløg 
  • 2 hvidløg 
  • 2 tsk. spidskommen 
  • 3 tsk. paprika 
  • 1 spsk. tomatpuré 
  • 2 tsk. kværnet peber 
  • 2 tsk. salt 
  • 1 spsk. smør 
  • 2 dl kogevand fra gråærterne.

Tilbehør: 

Forslag til andet fyld 
  • Syltet rødkål 
  • Rødløg 
  • Agurk
  • Chilidressing 
  • Persille 
  • Cremefraiche dressing 

Fremgangsmåde

Dagen før: 
  1. Skyl de tørrede Gråærter.
  2. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer for at forkogte kogetiden. 
På dagen:
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand.  
  2. Hæld kogevandet fra de kogte gråærter, og gem det. Kogevandet skal bruges senere i opskriften. 
    1. Hak hvidløg og løg fint. 
    2. Kom olivenolie i en gryde, og sauter løg og hvidløg i 3 minutter.
    3. Kom spidskommen, paprika, tomatpure, peber, salt og smør i gryden.
    4. Tilsæt de kogte gråærter i gryden og lad det hele blive sauteret i 5 minutter.
    5. Tilsæt 2 dl af kogevand fra ærterne i gryden, og kog det til næsten alt væsken er fordampet.
    6. Spis fyldet varmt eller koldt i pitabrød, wrap eller madpandekager.
    7. Du kan med fordel lave en dobbelt portion, hvor halvdelen fryses ned, så du har til nem og hurtig aftensmad. 
    8. Gråærte-fyldet kan holde sig på køl i 4 dage og 3 måneder i fryseren.
                    Opskriften er udviklet af Umut Sakarya