Græskarsalaten med de smukke orange og grønne farver har både sprøde og cremede teksturer. Tilsammen giver det en fyldig og frisk salat. De udblødte linser nærmest popper i munden - og giver salaten liv sammen med feta.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift er til 4 personer som tilbehør.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 dansk hokkaido græskar
- Tørret eller frisk rosmarin. Timian kan også bruges
- 4 stilke dansk grønkål
- 100 g feta
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i 12 timer eller natten over
- Hæld iblødsætningsvandet fra
- Fjern kernerne fra græskarret og skær det i tynde både
- Fordel græskarstykkerne på en bradepande med bagepapir, tilsæt olie og krydr med salt, peber og rosmarin
- Bag græskarene i 20 min ved 200֯ °C (varmluft)
- Skyl og snit grønkålen groft og fordel det på et fad
- Fordel de bagte græskarbåde og linser oven på grønkålen og smuldr fetaen på toppen
- Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber til en dressing og hæld den ud over græskarsalaten
Salaten kan både serveres med varme eller kolde græskarstykker. Servér salaten alene eller prøv som tilbehør til hestebønnedeller eller bønnesteg med hestebønner, svampe og nødder.