Honningmarinerede linser - skønt tilbehør til ostebordet

Honningmarinerede linser - skønt tilbehør til ostebordet

Af Pure Dansk™

Honningmarinerede linser - skønt tilbehør til ostebordet

 

Lækre honningmarinerede linser, som er sprøde og nærmest popper i munden. De er et dejligt sødt tilbehør enten på ostebordet eller ovenpå yoghurt og is. Her er linserne serveret med to danske oste fra Arla Unika - den fantastiske dehydreret skimmelost Hallands Himmel fra Kvibille Mejeri og Havgus 12, en fast og karameliseret ost fra Tistrup Mejeri.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Denne opskrift giver cirka 1 dl.

 

Ingredienser

  • ½ dl tørrede danske Anicia linser
  • 2 spsk. dansk honning 
  • 1 økologisk appelsin - der anvendes 3 tsk. appelsinsaft og 1 tsk. revet appelsinskal 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne. Sæt dem i blød i rigelig vand på køl i minimum 12 timer
  2. Hæld vandet fra linserne 
  3. Rist linserne på en pande i 10-15 min. på middel varme. De er færdige, når de er ristet, knasende og enkelte har poppet skallen åben  
  4. Pres 3 tsk. appelsinsaft og riv 1 tsk. appelsinskal i en skål
  5. Skru panden ned på lav varme. Tilsæt honning, appelsinsaft og appelsinskal på panden med de ristede linser  
  6. Vend rundt til honningen er smeltet og det er en sammenhængende masse
  7. Hæld dine honningmarinerede linser over i et lille patentglas eller skål 

Køl af inden servering.

Vores linseknækbrød passer perfekt som tilbehør til ostebordet