Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk

Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter
Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter

Skøn grøntsagsret som tilberedes på en bradepande i ovnen. Nemt, sundt og dejlig mættende. Krydret græskar, blomkål, gråærter og Ingrid ærter med frisk urtedressing.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Gråærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Krydret grøntsagsfad med Ingrid ærter og gråærter

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter 
  • 1 lille hokkaido græskar eller ½ stort
  • 1 lille blomkål
  • 2 løg
  • ½ - ¾ dl olie
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • Dressing

  • Citronsaft fra 2 citroner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Friske krydderurter fx persille
  • Salt og peber
  • Topping

  • 1 potte frisk mynte
  • 1 potte frisk dild 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød hver for sig i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog hver for sig i rigeligt letsaltet vand. Ingrid ærterne koges i 25 minutter og gråærterne koges i 35 minutter. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft. 
  • Halver græskaret og udhul det for kerner. Skær det i mindre tern ca. 2 x 2 cm. 
  • Skyl blomkål og del i mindre buketter. 
  • Pil løg og skær i mindre både. 
  • Beklæd to bradepander med bagepapir og fordel grøntsager, gråærter og Ingrid ærter på de to plader. 
  • Bland olien med krydderier og fordel det godt ud over grøntsager og ærter. 
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. 
  • Imens laves dressingen: Bland citronsaft, fintrevet hvidløg, olie, finthakket krydderurter, salt og peber. Rør ekstra godt i det så det er godt blandet sammen, inden det skal fordeles på grøntsagerne. 
  • Tag fadet ud af ovnen og top med frisk mynte, dild og dressing.
  • Serveringsforslag

    Nyd retten med et stykke lækkert brød ved siden af, prøv vores sandwichbrød med ærtemel eller foccacia med Anicia linser, rosmarin og rødløg.

    Krydret Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter