Skøn grøntsagsret som tilberedes på en bradepande i ovnen. Nemt, sundt og dejlig mættende. Krydret græskar, blomkål, gråærter og Ingrid ærter med frisk urtedressing.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 35 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- 1 lille hokkaido græskar eller ½ stort
- 1 lille blomkål
- 2 løg
- ½ - ¾ dl olie
- 1 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. salt
Dressing:
- Citronsaft fra 2 citroner
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- Friske krydderurter fx persille
Topping:
- 1 potte frisk mynte
- 1 potte frisk dild
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød hver for sig i rigeligt vand, på køl, i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog hver for sig i rigeligt letsaltet vand. Ingrid ærterne koges i 25 minutter og gråærterne koges i 35 minutter. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
- Halver græskaret og udhul det for kerner. Skær det i mindre tern ca. 2 x 2 cm.
- Skyl blomkål og del i mindre buketter.
- Pil løg og skær i mindre både.
- Beklæd to bradepander med bagepapir og fordel grøntsager, gråærter og Ingrid ærter på de to plader.
- Bland olien med krydderier og fordel det godt ud over grøntsager og ærter.
- Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne.
- Imens laves dressingen: Bland citronsaft, fintrevet hvidløg, olie, finthakket krydderurter, salt og peber. Rør ekstra godt i det så det er godt blandet sammen, inden det skal fordeles på grøntsagerne.
- Tag fadet ud af ovnen og top med frisk mynte, dild og dressing.
Nyd retten med et stykke lækkert brød ved siden af, prøv vores sandwichbrød med ærtemel eller foccacia med Anicia linser, rosmarin og rødløg