Linselasagne

Linselasagne

Af Pure Dansk

Linselasagne

Lasagne med vores danske Anicia linser er en god måde at få flere grønne proteiner ind i sine retter. Den smager fantastisk, og linserne giver både en god fylde og et godt bid. Bon appétit! 

 

Forberedelse 50 min  / Tilberedning 30 min / Tid i alt 1 t og 20 min.
Denne opskrift giver 1 lasagne

 

Ingredienser

  • 1,5 dl tørrede Anicia linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 3 gulerødder 
  • 1 håndfuld spinat 
  • Olie 
  • 2 tsk tørret eller frisk timian 
  • 1 knivspids Rasta Pasta krydderi fra Mill&Mortar eller andre krydderier som oregano, basilikum mm.
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dåse flåede tomater 
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 1 laurbærblad (kan udelades) 

  • 1 pakke Lasagneplader 
  • Bechamel 
  • Mozzarella ost 

 

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg 
  2. Riv gulerødder groft 
  3. Skyl Anicia linserne og stil til side 
  4. Varm olie i en stor gryde 
  5. Steg løg, hvidløg og gulerødder til løgene er bløde 
  6. Tilsæt tomatpuré og svits i et par minutter
  7. Tilsæt 1 håndfuld spinat, krydderier, flåede tomater, boullion, laurbærblade og linser 
  8. Kog op ved høj varme i et par minutter 
  9. Skru ned og lad simre i 30 minutter
  10. Byg lasagnen med skiftevis linsesovs, spinat, bechamel og lasagneplader 
  11. Top med mozzarella og bag i ovnen i 30 minutter på 200 ֯C varmluft