
Lasagne med vores danske Anicia linser er en god måde at få flere grønne proteiner ind i sine retter. Den smager fantastisk, og linserne giver både en god fylde og et godt bid. Bon appétit!
Forberedelse 50 min. / Tilberedning 30 min. / Tid i alt 1 t og 20 min.
Denne opskrift giver 1 lasagne
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 håndfuld spinat
- Olie
- 2 tsk. tørret eller frisk timian
- 1 knivspids tørret oregano eller basilikum
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dåse hakkede tomater
- 6 dl grøntsagsboullion
- 1 laurbærblad (kan udelades)
- 1 pakke Lasagneplader
- Bechamel
- Mozzarella ost
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg
- Riv gulerødder groft
- Skyl Anicia linserne og stil til side
- Varm olie i en stor gryde
- Steg løg, hvidløg og gulerødder til løgene er bløde
- Tilsæt tomatpuré og svits i et par minutter
- Tilsæt en håndfuld spinat, krydderier, flåede tomater, boullion, laurbærblade og linser
- Kog op ved høj varme i et par minutter
- Skru ned og lad simre i 30 minutter
- Byg lasagnen med skiftevis linsesovs, spinat, bechamel og lasagneplader
- Top med mozzarella og bag i ovnen i 30 minutter på 200 ֯C varmluft