Lasagne med vores danske Anicia linser er en god måde at få flere grønne proteiner ind i sine retter. Den smager fantastisk, og linserne giver både en god fylde og et godt bid. Bon appétit!
Forberedelse 50 min. / Tilberedning 30 min. / Tid i alt 1 t og 20 min.
Denne opskrift giver 1 lasagne
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 150 g spinat
- Olie
- 2 tsk. tørret eller frisk timian
- 1 knivspids tørret oregano eller basilikum
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dåse hakkede tomater
- 6 dl grøntsagsboullion
- 1 laurbærblad (kan udelades)
- 1 pakke Lasagneplader
- Mozzarella ost
Nem mornaysauce
- 40 g smør
- 4 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- ½ frisk mozzarellaost
- ½ tsk. revet muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg
- Riv gulerødder groft
- Skyl Anicia linserne og stil til side
- Varm olie i en stor gryde
- Steg løg, hvidløg og gulerødder til løgene er bløde
- Tilsæt tomatpuré og svits i et par minutter
- Tilsæt en håndfuld spinat, krydderier, flåede tomater, boullion, laurbærblade og linser. Kog op ved høj varme i et par minutter
- Skru ned og lad simre i 30 minutter.
- Lav imens mornaysaucen. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel, og rør rundt.
Tilsæt mælk, og rør rundt, til saucen begynder at tykne. Tilsæt en halv moz-
zarellakugle skåret i mindre stykker, revet muskatnød, salt og peber, og rør
rundt, til mozzarellaen er smeltet, og mornaysaucen er tyknet. - Byg lasagnen med skiftevis linsesovs, spinat, bechamel og lasagneplader
- Top med mozzarella og bag i ovnen i 30 minutter på 200 ֯C varmluft