Linselasagne

Linselasagne med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Linselasagne

Lasagne med vores danske Anicia linser er en god måde at få flere grønne proteiner ind i sine retter. Den smager fantastisk, og linserne giver både en god fylde og et godt bid. Bon appétit! 

Forberedelse 50 min.  / Tilberedning 30 min. / Tid i alt 1 t og 20 min.
Denne opskrift giver 1 lasagne

 

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 3 gulerødder 
  • 150 g spinat 
  • Olie 
  • 2 tsk. tørret eller frisk timian 
  • 1 knivspids tørret oregano eller basilikum
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dåse hakkede tomater 
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 1 laurbærblad (kan udelades) 
  • 1 pakke Lasagneplader 
  • Mozzarella ost 

Nem mornaysauce

  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ½ frisk mozzarellaost
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber 

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg 
  2. Riv gulerødder groft 
  3. Skyl Anicia linserne og stil til side 
  4. Varm olie i en stor gryde 
  5. Steg løg, hvidløg og gulerødder til løgene er bløde 
  6. Tilsæt tomatpuré og svits i et par minutter
  7. Tilsæt en håndfuld spinat, krydderier, flåede tomater, boullion, laurbærblade og linser. Kog op ved høj varme i et par minutter 
  8. Skru ned og lad simre i 30 minutter.
  9. Lav imens mornaysaucen. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel, og rør rundt.
    Tilsæt mælk, og rør rundt, til saucen begynder at tykne. Tilsæt en halv moz-
    zarellakugle skåret i mindre stykker, revet muskatnød, salt og peber, og rør
    rundt, til mozzarellaen er smeltet, og mornaysaucen er tyknet.
  10. Byg lasagnen med skiftevis linsesovs, spinat, bechamel og lasagneplader 
  11. Top med mozzarella og bag i ovnen i 30 minutter på 200 ֯C varmluft

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser