Nem dahl med danske linser

Nem Dhal med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Nem dahl med danske linser

Nem vegetarisk Dhal fyldt med dejlig varme krydderier og danske Anicia linser. Indisk Dhal (Daal/Dahl) er en lækker, mættende og fyldig ret.       

Forberedelse 20 min / Tilberedning 25-35 min / I alt 45-55 min
Denne opskrift giver til 4 personer 
 

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. smør 
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • Salt og peber

Topping:

  • Creme fraiche 9 %
  • Friske koriander
  • Ristede mandler

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Skræl og riv ingefær fint 
  3. Varm en gryde op med olie og smør. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 min. ved middel varme
  4. Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege i ca. 2 min.
  5. Skyl og kom Anicia linserne i gryden sammen med hakkede tomater og bouillon 
  6. Lad det simre i 25-35 min. Rør undervejs, så det ikke sætter sig på bunden. Smag til med salt og peber.
  7. Smag på den efter 25 min., og hvis du synes den skal være tykkere og linserne en smule mere møre, lad retten koge mere ind. Smag igen efter 35 min.
Server din dhal toppet med creme fraiche, ristede mandler og friske koriander