
Nem vegetarisk Dhal fyldt med dejlig varme krydderier og danske Anicia linser. Indisk Dhal (Daal/Dahl) er en lækker, mættende og fyldig ret.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25-35 min / I alt 45-55 min
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 4-5 cm frisk ingefær
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- ½ spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 l grøntsagsbouillon
- Salt og peber
Topping:
- Creme fraiche 9 %
- Friske koriander
- Ristede mandler
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skræl og riv ingefær fint
- Varm en gryde op med olie og smør. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 min. ved middel varme
- Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege i ca. 2 min.
- Skyl og kom Anicia linserne i gryden sammen med hakkede tomater og bouillon
- Lad det simre i 25-35 min. Rør undervejs, så det ikke sætter sig på bunden. Smag til med salt og peber.
- Smag på den efter 25 min., og hvis du synes den skal være tykkere og linserne en smule mere møre, lad retten koge mere ind. Smag igen efter 35 min.