
Cremet og lækker pastaret med udblødte Anicia linser, der giver en frisk smag af grønne ærter, sammen med stegt squash og palmekål i en cremet ostesauce af Gammel Knas Creme fra Arla Unika.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 250 g pasta
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 4-5 stilke palmekål
- 1 squash
- 200 g Gammel Knas Creme, Arla Unika
- ¼ dl pastavand
- Olie
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Anicia linser og iblødsæt i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over.
På dagen:
- Hæld vandet fra Anicia linser og stil til side
- Skyl og skær squash i mindre stykker.
- Skyl palmekålen og fjern stilken. Skær bladene i tynde strimler.
- Kog pasta i en gryde med rigeligt vand og lidt salt. Gem ¼ dl pastavandet og si resten fra.
- Steg squash og palmekål på en pande med 1 tsk olie.
- Bland pastavand og Gammel Knas Creme i en gryde til det samler sig til en ostesauce og begynder at boble.
- Hæld de ublødte Anicia linser, stegt squash, palmekål og pasta op i en skål og vend det sammen med ostesaucen.
Servér den lune pastaret med friskkværnet peber og et par stykker frisk fintsnittet palmekål på toppen.
Den smager skønt som social dining ret sammen med Labneh med Ingrid ærter, tomater og stegt squash og hummus med Ingrid ærter og bagt rødbede.