Den lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Gråærter
- ½ dl god koldpresset jomfruolivenolie
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. spidskommen
- 3 tsk. paprika
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. kværnet peber
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. smør
- 2 dl kogevand fra gråærterne.
Tilbehør:
- Pitabrød, wraps eller madpandekager med ærtemel
- Syltet rødkål
- Rødløg
- Agurk
- Chilidressing
- Persille
- Cremefraiche dressing
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede Gråærter.
- Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer for at forkogte kogetiden.
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand.
- Hæld kogevandet fra de kogte gråærter, og gem det. Kogevandet skal bruges senere i opskriften.
- Hak hvidløg og løg fint.
- Kom olivenolie i en gryde, og sauter løg og hvidløg i 3 minutter.
- Kom spidskommen, paprika, tomatpure, peber, salt og smør i gryden.
- Tilsæt de kogte gråærter i gryden og lad det hele blive sauteret i 5 minutter.
- Tilsæt 2 dl af kogevand fra ærterne i gryden, og kog det til næsten alt væsken er fordampet.
- Spis fyldet varmt eller koldt i pitabrød, wrap eller madpandekager.
- Du kan med fordel lave en dobbelt portion, hvor halvdelen fryses ned, så du har til nem og hurtig aftensmad.
- Gråærte-fyldet kan holde sig på køl i 4 dage og 3 måneder i fryseren.