Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter
Af Pure Dansk
Virkelig lækre rabarbermuffins med Ingrid ærter, som tilfører kagerne god næring og svampet konsistens. Sammensætningen af den søde hvide chokolade og de syrlige rabarber giver disse muffins en helt perfekt balance.
Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte ærter, og stil dem til side.
Skyl rabarberne for jord, og skær de grønne blade af. Skær de rensede rabarber i mindre stykker. Hak den hvide chokolade groft.
Blend de kogte Ingrid ærter sammen med æg og mælk.
Bland sukker, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål, og vend det i den blendede Ingrid ærte-masse. Vend til sidst hakket hvid chokolade og rabarber i dejen.
Smør muffinformen, kom 2 spsk. dej i hvert hul, og bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.
Lad dem køle af inden servering.
Tip
Lav en dobbelt portion, og frys halvdelen ned, så har du altid lækre muffins, når kagesulten melder sig, eller der kommer gæster på besøg.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.