Simreret med braiseret nakkefilet, grønt, hestebønner og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Simreret med braiseret nakkefilet, grønt, hestebønner og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Simreret med braiseret nakkefilet, grønt, hestebønner og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Dejlig fyldig vintergryde med langtidssimret braiseret nakkefilet og sæsonens danske grøntsager som græskar, selleri, æbler, hestebønner og Ingrid ærter. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 3 timer  / I alt 3 t og 25 min
Denne opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 250 g nakkefilet 
  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • ½ græskar, hokkaido 
  • ½ knoldselleri 
  • 2 gulerødder
  • 1 stort madæble 
  • 4 dl æblemost
  • 3 dl mørk øl
  • 3 dl vand 
  • 3 kviste frisk timian 
  • 2 kviste frisk rosmarin 
  • 1 spsk tomatpure 
  • 1 dl fløde 
  • 1 spsk ærtemiso fra MacFerments, alternativt 1 grøntsagsboullion 
  • 2 spsk hvedemel og 2 spsk vand til at jævne med
  • Salt og peber

Tilbehør og topping

  • 1 godt surdejsbrød 
  • 100 g grønkål 
  • 1 æble, i tern 

      Fremgangsmåde

      Dagen før: 

      1. Skyl hestebønnerne og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

      Dagen efter: 

      1. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærter og hestebønner
      2. Tænd ovnen på 120°C varmluft
      3. Skræl selleri, græskar og gulerødder, skyl æblet og skær det hele i mundrette stykker
      4. Skær nakkefillet i store tern
      5. Hak løg og hvidløg fint 
      6. Tag en ovnfast gryde eller stegefad og smelt smør og olie ved middelvarme. Brun kødet i 3 minutter krydret med salt og peber, og stil det til side i en skål. 
      7. Kom grøntsager, æble, hvidløg og løg i gryden og brun dette i 10 minutter til løgene er klar. 
      8. Tag 2/3 af grøntsagerne op og stil til side. Tilsæt kød, æblemost, øl, vand, tomatpure, miso eller boullion, fløde, timian, rosmarin og udblødte hestebønner og Ingrid ærter til gryden med 1/3 grøntsager.
      9. Lad retten simre 2-3 timer i ovnen.
      10. Smag efter 2 timer om du synes hestebønner, Ingrid ærter er kogte og kødet er mørt. Er det færdigt, tilsæt de sidste 2/3 grøntsager og lad det simre i 15 minutter. Er bælgfrugter og kød ikke mørt, lad der simre videre og tilsæt grøntsagerne, når kødet er mørt. 
      11. Når retten er som du ønsker, tager du gryden ud af ovnen. Smag til med salt og peber og tilsæt 2 spsk vand sammenpisket med 2 spsk mel og jævn saucen.

      Servér denne lækre efterårs- og vintergryde toppet med grønkål, små tern af æbler og med et friskbagt lækkert surdejsbrød eller et af vores lækre hjemmebagte brød, Sandwichbrød med ærtemelNemt koldhævet brød med dansk ærtemel eller Foccaciabrød med Anicia linser, rosmarin og rødløg

      Danske Hestebønner

      Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

      → Køb Danske Hestebønner