
Nem tacofyld med fantastisk smag fra danske hestebønner, majs og peberfrugt. Få ingredienser og masser af smag. Server med nem dressing og lynsyltede rødløg
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 1 time
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Bønnefyld:- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 5 dl grøntsagsbouillon
- ½ rødløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 lille dåse majs (á 140 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- En god klat smør
- 4 stk. tortillapandekager, små
Dressing:
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1-2 tsk. blandet tørrede krydderier fx. spidskommen, chili, koriander, cayennepeber
- Salt og sort peber
Lynsyltede løg:
- 1 dl hvidvinseddike
- 100 g sukker
- 2 små skalotteløg
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigelig vand på køl, min. 12 timer eller natten over
- Kom hestebønner i en gryde og dæk med grøntsagsbouillon. Kog under låg, til de akkurat er møre, ca. 45 min. Sigt væsken fra
- Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint
- Varm olien i en pande og rist løg, peberfrugt og majs, kogte hestebønner og hvidløg. Ca. 10 min. ved middelhøj varme
- Til sidst kommes en god klat smør i blandingen og det hele steges gyldent
- Smag til med salt og peber
Hurtig dressing:
- Bland creme fraiche med valgfrie tørrede krydderier og smag til med salt og peber. Smag til så det ikke bliver for stærkt
Lynsyltede løg:
- Kog eddike og sukker sammen til en lage.
- Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over.
- Lad dem hvile i 10-15 min.
Server tortilla pandekager med bønnefyld, dressing og syltede løg.
Fungerer også godt som wrap i en hjemmelavet madpandekage med ærtemel