
Cremet tærte fuld af smag fra løg, røget ost "Ask" fra Arla Unika, grønne ærter og Anicia linser. Tærten er glutenfri med en tærtebund lavet af ærtemel.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Tærtefyld
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 nye løg med grønt eller 1 bundt forårsløg
- 100 g grønne ærter
- 100 g Ask fra Arla Unika, alternativ rygeost
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter.
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Fordel dejen ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
- Skær løgene over på langs, i 2-3 stykker
- Bælg de grønne ærter
- Pisk æg, cremefraiche, salt og peber
- Fordel løg, grønne ærter, Anicia linser og Ask osten i den forbagte tærtebund
- Hæld æggemassen over og bag i ovnen i 20-25 min på 200 °C varmluft til tærten er jævnt gylden over det hele.