Tærte med Anicia linser, nye løg og grønne ærter
Cremet tærte fuld af smag fra løg, røget ost "Ask" fra Arla Unika, grønne ærter og Anicia linser. Tærten er glutenfri med en tærtebund lavet af ærtemel.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Tærtefyld
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 nye løg med grønt eller 1 bundt forårsløg
- 100 g grønne ærter
- 100 g Ask fra Arla Unika, alternativ rygeost
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter.
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Fordel dejen ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
- Skær løgene over på langs, i 2-3 stykker
- Bælg de grønne ærter
- Pisk æg, cremefraiche, salt og peber
- Fordel løg, grønne ærter, Anicia linser og Ask osten i den forbagte tærtebund
- Hæld æggemassen over og bag i ovnen i 20-25 min på 200 °C varmluft til tærten er jævnt gylden over det hele.