
Krydret og cremet Tikka Masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål. En dejlig fyldig ret fuld af smag, som smager fantastisk med nemme naanbrød med ærtemel.
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 45 min. / I alt 55 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
- ½ blomkål
- 1 spsk olie
- Salt og peber
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 chili, alt efter hvor stærk du ønsker retten
- 1 hel ingefær, 2-3 spsk. revet
- ½ dl vand
- 2 tsk garam massala
- 2 tsk gurkemeje
- 1 spsk olie
- 3 spsk smør
- 3 spsk tomatpuré
- 400 g passata (mosede tomater)
- 2 dl kogevand fra hestebønnerne
- ½ grøntsagsboullionterning
- 2 dl piskefløde
- Evt. friske koriander og chili til topping
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og Ingrid ærterne, og stil dem til side.
- Pil løg og hvidløg, skær chili og ingefær i mindre stykker og blend med ½ dl vand til en grov pasta.
- Svits garam masala og gurkemeje af på en varm sauterpande eller i en gryde i et par minutter, uden at det brænder på.
- Tilsæt olie og løg-hvidløg-chili-ingefær pastaen og rør rundt. Tilsæt smør og tomatpuré, og steg det i et par minutter.
- Hæld passata, vand, fløde, udblødte Ingrid ærter og hestebønner i gryden, og tilsæt en halv bouillonterning. Lad det simre i 40-45 minutter til saucen bliver tyk og cremet, og hestebønner og Ingrid ærter er færdigkogte og møre. Smag til undervejs.
- Imens gryderetten koger tilberedes blomkålen i ovnen. Skyl blomkålen og skær den i små buketter. Blomkålen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og vendes i salt, peber og olie. Rist blomkålen i ovnen ved 200 °C varmluft i cirka 10 minutter, til den får lidt farve.
- Når bønnerne og ærterne er kogt møre, tilføjes ristet blomkål og der røres forsigtigt rundt i gryden. Smag til med salt og peber.