Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter og Hestebønner

Af Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Krydret og cremet Tikka Masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål. En dejlig fyldig ret fuld af smag, som smager fantastisk med nemme naanbrød med ærtemel.  

Forberedelse 10 min. / Tilberedning 45 min. / I alt 55 min.
Opskrift giver til 4 personer

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • ½ blomkål
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili, alt efter hvor stærk du ønsker retten
  • 1 hel ingefær, 2-3 spsk. revet
  • ½ dl vand 
  • 2 tsk garam massala
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk olie 
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 2 dl kogevand fra hestebønnerne
  • ½ grøntsagsboullionterning 
  • 2 dl piskefløde
  • Evt. friske koriander og chili til topping

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og Ingrid ærterne, og stil dem til side. 
  2. Pil løg og hvidløg, skær chili og ingefær i mindre stykker og blend med ½ dl vand til en grov pasta.
  3. Svits garam masala og gurkemeje af på en varm sauterpande eller i en gryde i et par minutter, uden at det brænder på.
  4. Tilsæt olie og løg-hvidløg-chili-ingefær pastaen og rør rundt. Tilsæt smør og tomatpuré, og steg det i et par minutter.
  5. Hæld passata, vand, fløde, udblødte Ingrid ærter og hestebønner  i gryden, og tilsæt en halv bouillonterning. Lad det simre i 40-45 minutter til saucen bliver tyk og cremet, og hestebønner og Ingrid ærter er færdigkogte og møre. Smag til undervejs.
  6. Imens gryderetten koger tilberedes blomkålen i ovnen. Skyl blomkålen og skær den i små buketter. Blomkålen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og vendes i salt, peber og olie. Rist blomkålen i ovnen ved 200 °C varmluft i cirka 10 minutter, til den får lidt farve.
  7. Når bønnerne og ærterne er kogt møre, tilføjes ristet blomkål og der røres forsigtigt rundt i gryden. Smag til med salt og peber.
Servér Tikka Masala med nem naan med ærtemel og en sprød spidskålssalat med koriander, chili og citrondressing.