Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter og Hestebønner

Af Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Krydret og cremet Tikka Masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål. En dejlig fyldig ret fuld af smag, som smager fantastisk med nemme naanbrød med ærtemel. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • ½ dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl tørrede Danske Hestebønner
  • ½ blomkål
  • 1 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili, alt efter hvor stærk du ønsker retten
  • 1 hel ingefær, 2-3 spsk revet
  • ½ dl vand 
  • 2 tsk garam massala
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk olie 
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 2 dl kogevand fra hestebønnerne
  • ½ grøntsagsboullion 
  • 2 dl piskefløde
  • Evt. friske koriander og chili til topping

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne og hestebønner i rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min og Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20 min. Hæld kogevandet fra begge og gem kogevandet fra hestebønnerne. 
  3. Pil løg og hvidløg, skær chili og ingefær i mindre stykker og blend med vand til en grov pasta. 
  4. Svits garam masala og gurkemeje af på en varm sautépande eller i en gryde i et par minutter, uden at det brænder på.  
  5. Tilsæt olie og løg-hvidløg-chili-ingefær pastaen og rør rundt. 
  6. Tilsæt smør og tomatpuré og steg af i et par minutter 
  7. Hæld passata, kogevand, boullion og fløde i gryden og lad det simre i 20 minutter til saucen bliver tyk og cremet. 
  8. Imens ristes blomkål i små buketter i ovnen på 200°C med salt, peber og olie på en bageplade, til de får lidt farve. Tilsæt eventuelt de kogte Ingrid ærter og Hestebønner efter 10 minutter, så de også får lidt ekstra sprødt bid - alternativt anvendes de kogte ærter og bønner som de er. 
  9. Når Tikka Masala saucen er tyknet tilføjes ristet blomkål, hestebønner og Ingrid ærter og der røres rundt. Smag til med salt og peber. 
Servér Tikka Masala med nem naan med ærtemel og en sprød spidskålssalat med koriander, chili og citrondressing.