Tzatziki med Ingrid ærter og persille

Af Pure Dansk™

Tzatziki med Ingrid ærter og persille - Pure Dansk
Vegetarisk
Vegetarisk
Tzatziki med Ingrid ærter og persille - Pure Dansk

Cremet og frisk tzatziki med et twist. Tzatzikien får en skøn rund smag fra danske Ingrid ærter, friskhed fra bredbladet persille og agurk og fedme fra olivenolie. En skøn forening i én mundfuld.

Lækker og frisk hjemmelavet tzatziki

Tzatziki behøver ikke kun være yoghurt, hvidløg og agurk. Når yoghurt møder Ingrid ærter og persille, opstår en nyfortolkning af tzatziki, der både er frisk, mættende og fyldt med smag. De danske ærter bidrager med en silkeblød konsistens og et naturligt boost af fibre, mens persille giver et grønt twist til den klassiske smag.

Ved at tilsætte finthakkede, kogte Ingrid ærter med frisk persille og hvidløg opstår en cremet, proteinrig version af den klassiske græske dip. En ideel måde at bringe bælgfrugter ind i traditionelle retter, hvor smag, konsistens og næring går hånd i hånd. 

Kan serveres som tilbehør på et utal af måder; til hjemmebagt madbrød, græske frikadeller med hestebønner og ærtemelmünchver med Anicia linser, eller til en af vores mange opskrifter på grønne salater med danske bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tzatziki med Ingrid ærter og persille

Antal
3-4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 agurk
  • 3 dl skyr eller græsk yoghurt
  • ½ citron, skal og saft herfra
  • 1-2 fed hvidløg, efter smag
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Olie
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. 
  • Skyl agurken og riv den på et rivejern.
  • Kom den revne agurk i et dørslag beklædt med et viskestykke. Drys med salt, og lad agurkemassen stå i håndvasken i 15-20 minutter. Dette gøres for at trække væde ud af agurken. 
  • Kom græsk yoghurt i en skål, og tilsæt finthakkede Ingrid ærter, hvidløg og persille. 
  • Riv skallen fra den halve citron, og kom skal og citronsaft i yoghurtblandingen. 
  • Vrid saften ud af agurken og vend i blandingen. Smag til med salt og peber og rør tzatzikien sammen.  
  • Top med friskkværnet peber, bredbladet persille og olivenolie.
  • Serveringsforslag

    Dyp hjemmebagt fladbrød i tzatzikien, eller servér til stegte kartofler og kødretter.

    Proteinrig Fiberrig Nem Tilbehør Sommer Grill Græsk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter