Surdejsboller med danske Anicia linser

Surdejsboller med linser

Af Pure Dansk™

Surdejsboller med danske Anicia linser

Boller med surdej kan noget helt specielt, men ved at tilsætte Anicia linser når de nye højder. Anicia linserne giver en fantastisk struktur og bid til surdejsbollerne. Start dagen før du skal bruge bollerne, da surdejen skal opfriskes, dejen skal laves, og de efterfølgende skal koldhæve i 12 timer.

 

Forberedelse 40 min. / Hævning 12 timer / Tilberedning: 20 min. / I alt 12 t og 60 min. Denne opskrift giver cirka 12 boller

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 dl vand
  • 190 g surdej (bageklar)
  • 450 g hvedemel
  • 15 g salt
  • Neutral olie
     

Fremgangsmåde

Dagen før:

  1. Skyl linserne og stil dem til side. Linserne skal ikke koges, da de udblødes i dejen natten over. 
  2. Hæld vandet i en skål og rør surdejen i. Tilsæt hvedemel og ælt i 5 min. Dette gøres nemmest på røremaskine.
  3. Tilsæt linserne og ælt dem ind i dejen.
  4. Tilsæt salt og ælt dejen på en røremaskine i 8 minutter. 
  5. Kom dejen i en plastbeholder eller i en skål smurt med en smule neutral olie, og stil den et lunt sted tildækket med et rent viskestykke.
  6. Lad dejen hæve i 1,5 time. Fold dejen 3 gange med 30 minutter mellemrum.
  7. Dæk skålen til med film, og stil dejen i køleskabet natten over. 

På dagen:

  1. Tænd ovnen på 250 °C alm. ovn, og lad den varme op i 1 time.
  2. Tag den koldhævede surdej ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet i 1 time, mens ovnen varmer op. 
  3. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del den i ca. 12 boller
  4. Strøg bollerne med lidt mel, og bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 13-15 min.

Lad dem køle af inden de nydes. Servér dem med en skive ost eller ærtehummus.

Tip: Har du en rest linser, kan du riste dem i ovnen med lidt salt ved 180 °C, indtil de er sprøde. De sprøde linser kan kommes oven på linsebollerne inden bagning eller bruges i salater.

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser