En uge med grønne efterårsretter
Madplan til efterårets grønne hverdagsretter med danske hestebønner, Ingrid ærter, gråærter, ærtemel og Anicia linser
Dag 1: Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie
Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.
Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie
Dag 2: Okonomiyaki med ærtemel
Okonomiyaki er en skøn nem hverdagsret. Traditionel japansk pandekage med grønt, hvor du kan bruge lige hvad du har i køleskabet. Denne udgave er med ærtemel, spidskål og gulerødder og toppet med forårsløg, ærteskud, mayonnaise og ristede Anicia linser.
Dag 3: Klassisk burger med dansk hestebønne- og quinoabøf
En syndig hjemmelavet burger med en saftig bøf af danske hestebønner og quinoa. Den er nem at lave og smager fantastisk. I din burger anbefaler vi en aioli på aquafaba af Ingrid ærter, en sprød dansk salat og syltede danske agurker.
Klassisk burger
Dag 4: Risotto med Anicia linser, svampe og gulerødder
Risotto tilsat Anicia linser er en nem og lækker måde at få flere bælgfrugter i sine retter. Cremet risotto er lettere at lave end de fleste tror.
Risotto med Anicia linser, svampe og gulerødder
Dag 5: Nem tortillawrap med Ingrid ærter og blomkål
Nogle gange må det gerne være nemt og enkelt. Prøv vores wrap med fyld af Ingrid ærter og blomkål bagt i ovnen med krydderier, aioli og spinat. Måske en ny frokostidé med bælgfrugter.
Nem tortillawrap med Ingrid ærter og blomkål
Dag 6: Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe
En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret.
Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe
Dag 7: Shakshuka med hestebønner
Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen.
Shakshuka med hestebønner
Til den lille sult eller morgenmaden: Mysliboller med gråærter og ærtemel
Koldhævede müsliboller med gråærter og ærtemel. Lækker sød og mættende bolle med efterårets æbler. Perfekt som en eftermiddagssnack eller i madpakken. Smager dejligt både lun med smør eller friskbagt fra ovnen.
Mysliboller med gråærter og ærtemel