Chokolademousse uden æg - Pure Dansk™

Chokolademousse på Aquafaba

Af Pure Dansk™

Chokolademousse uden æg - Pure Dansk™

Lækker luftig og nem chokolademousse helt uden æg. Kogevandet fra Ingrid ærter (Aquafaba) er her anvendt i stedet for æggehvider. Magisk og smager fantastisk. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 30 min / Køletid 3 timer /  I alt 3 t og 35 min
Opskrift giver til 4 portioner


Ingredienser

Fremgangsmåde

Aquafaba:

  1. Start med at lave Aquafaba ud af kogevandet fra de kogte Ingrid ærter.
  2. Skyl og kog 1 dl Ingrid ærter i 6 dl vand med lidt salt i 40-45 minutter til de er møre.
  3. Si kogevandet fra Ingrid ærterne ned i en gryde, og kog det ind til 1/3 del. Det tager ca. 10-15 minutter. 
  4. Lad din aquafaba køle af
  5. Anvend en ren glas skål til at piske din aquafaba i. Tør evt. skålen af med et stykke køkkenrulle med lidt lagereddike, så den er helt ren og fedt fri.
  6. Pisk 2 dl aquafaba indtil det er helt stift. Du skal kunne vende skålen på hovedet. 
  7. Stil de kogte ingrid ærter på køl eller frys dem ned. Hvis du vil anvende dem med det samme, kan du finde inspiration til vores mange opskrifter med ingrid ærter. 
Chokolademousse: 
  1. Smelt chokolade og sirup langsomt over et vandbad
  2. Vend vaniljesukker og appelsinskal i den smeltede chokolademasse
  3. Kom halvdelen af den stiftpiskede aquafaba over i chokolademassen for at køle den ned, og vend forsigtig rundt indtil massen er ensartet. 
  4. Vend nu forsigtigt resten af den stive aquafaba i chokolademassen, og fordel chokolademoussen i glas eller skåle  - alt efter hvad du ønsker at servere din mousse i.
  5. Stil den på køl og lad den sætte sig i minimum 3 timer.

Top evt. chokolademoussen med friske bær lige inden servering. 

 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter