Fiskefrideller med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Fiskefrideller med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Fiskefrideller med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Lækre fiskefri og veganske fiskefrikadeller med danske Ingrid ærter. Svampet konsistens og fyldt med smagen du kender i en citron-, tang- og dild-delle. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskrift giver 14 stk.

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 store bagekartofler
  • ½ hakket løg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. havregryn
  • 3 spsk. Aquafaba - lavet på kogevandet fra Ingrid ærterne
  • 3–4 tsk. Mill&Mortar 'Murmaids Bite' / alternativt blendet sushi nori tang
  • 1 bundt frisk dild 
  • ½ citron - saften herfra
  • 2 spsk. vand
  • 2 tsk. salt - eventuelt mere ved tilsmagning 
  • Peber
  • Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 
På dagen: 
  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.
  3. Skræl og kog bagekartoflerne i 15 minutter, til de er færdigkogte
  4. Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må ikke være hele ærter.
  5. Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en gaffel.
  6. Bland alle ingredienser sammen med en ske, til konsistensen minder om en fars - lidt klistret
  7. Varm olie og smør på en pande, og form dine fiskefri-deller med en spiseske. Steg dem i 5 minutter på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe
Servér toppet med hjemmelavet remoulade lavet på Aquafaba, citron og dild, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter