Fiskefridelle med Ingrid ærter

Fiskefrideller med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Fiskefridelle med Ingrid ærter

Lækre fiskefri og veganske fiskefrikadeller med danske Ingrid ærter. Svampet konsistens og fyldt med smagen du kender i en citron-, tang- og dild-delle. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 14 stk 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Ingrid ærter
  • 2 store bagekartofler
  • 1/2 hakket løg
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk havregryn
  • 3 spsk Aquafaba - lavet på kogevandet fra Ingrid ærterne
  • 3–4 tsk Mill&Mortar 'Murmaids Bite' / alternativt blendet sushi nori tang
  • 1 bundt frisk dild 
  • 1/2 citron - saften herfra  
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk salt - eventuelt mere ved tilsmagning 
  • Peber
  • Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.
  5. Skræl og kog bagekartoflerne i 15 minutter, til de er færdigkogte
  6. Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må ikke være hele ærter.
  7. Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en gaffel.
  8. Bland alle ingredienser sammen med en ske, til konsistensen minder om en fars - lidt klistret
  9. Varm olie og smør på en pande, og form dine fiskefri-deller med en spiseske. Steg dem i 5 minutter på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe
Servér toppet med hjemmelavet remoulade lavet på Aquafaba, citron og dild, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser