Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter

Af Pure Dansk™

Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost
Vegetarisk
Vegetarisk
Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost

En ret fuld af umami fra stegte hestebønner og grillede svampe tilført en dejlig frisk smag fra friskost med krydderurter. Skøn både som tilbehør og måltid til sommerens grill.

Skøn grillmad med bælgfrugter

Grøntsager hører hjemme på grillen, især når smagen får lov at folde sig ud som i kombinationen af grillede svampe, stegte hestebønner og cremet friskost. De dybe, røgede noter fra svampene spiller perfekt sammen med de sprøde hestebønner og de friske krydderurter i osten. Det er en ideel opskrift til sommeraftener og grønne grillmenuer, når du vil servere noget anderledes grillmad for gæsterne.

Sammen med friskost og krydderurter bliver det en farverig og smagfuld servering, der balancerer mellem umami, cremethed og friske nuancer. Hestebønner bidrager med protein og tekstur, mens svampene tilfører den karakteristiske grillsmag.

Sæsonens grøntsager kan nemt blive grillens højdepunkt, og når du har tændt grillen, kan du også servere en salat med grillet hjertesalat med Anicia linser til eller prøve vores vegetariske grillpølser lavet på hestebønner

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 200 g svampe, brune champignon eller portobello 
  • 200 g Arla Unika Loke, alternativt anden friskost 
  • 1 håndfuld blandede hakkede krydderurter (persille, basilikum, rosmarin, timan, oregano, salvie)
  • Peber
  • Citronskal fra ¼ citron 
  • 1 tsk. smør
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • Skyl svampene og skær eventuelt stænglen fra.  
  • Pisk friskosten let, og vend med hakkede krydderurter, citronskal og peber. 
  • Grill svampene på en opvarmet grill, eller steg dem på en grillpande i lidt smør.
  • Rist hestebønnerne af på panden, så de bliver sprøde og tilsæt undervejs halvdelen af friskosten med krydderurter. 
  • Serveringsforslag

    Servér de grillede svampe med ristede sprøde hestebønner og den sidste halvdel af friskosten på toppen. Perfekt som tilbehør til grillmaden.