Grøn linsepesto med krydderurter

Grøn linsepesto med krydderurter

Af Pure Dansk™

Grøn linsepesto med krydderurter

Vores grønne cremede linsepesto har en smuk farve og dufter skønt. Den smager dejligt til en tapas, den lette sult ovenpå vores koldhævede boller med hestebønner eller som en sund dip til gulerodsstave.

 

Du kan krydre pestoen med de krydderurter, du har lyst og tænk gerne i sæson. Der findes fantastiske danske krydderurter, som kan vokse i baghaven og i skove - ramsløg, persille, basilikum, brændnælder mm. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / I alt 10 min.
Denne opskrift giver et glas med frisk hjemmelavet pesto.

 

Ingredienser

  • ¾ dl tørrede Danske Anicia linser
  • 1 stor håndfuld krydderurter
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 25 g Økologisk Vesterhavsost
  • Saften af en ½ citron
  • Salt 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne i koldt vand og iblødsæt dem i rigeligt vand natten over i køleskabet. Skyl krydderurterne grundigt og dup dem tørre med et viskestykke
  2. Kom krydderurter, olivenolie, citronsaft, udblødte danske Anicia linser, hvidløg, revet vesterhavsost og 1 knivspids salt i en minihakker eller stavblender. Blend alle ingredienserne sammen til du har en grøn cremet linsepesto
  3. Smag din pesto til med evt. lidt mere salt og fyld pestoen over i en lufttæt beholder. Opbevar den i køleskabet


Linsepestoen smager skønt ovenpå vores linseknækbrød eller koldhævede boller med hestebønner.