Grøn linsepesto med krydderurter

Grøn linsepesto med krydderurter

Af Pure Dansk™

Grøn linsepesto med krydderurter

Pesto findes i mange forskellige varianter og er perfekt som spread, dip eller dressing. Denne pesto er en grøn version med linser og persille, som gør den frisk og cremet. Linserne tilfører en dejlig frisk smag, der minder om grønne ærter. Det høje indhold af kostfiber gør pestoen dejligt mættende. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / I alt 10 min.
Denne opskrift giver et glas med frisk hjemmelavet pesto.
 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille, eller andre friske krydderurter. 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 25 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne i koldt vand og iblødsæt dem i rigeligt vand natten over for at minimere kogetiden.
  2. Kog Anicia linserne i rent vand i 15-20 minutter. 
  3. Skyl persillen og dup den tør med et viskestykke
  4. Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg og osten i en blender eller minihakker. 
  5. Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. 
  6. Fyld pestoen i en lufttæt beholder. Opbevar den i køleskabet. 

Linsepestoen smager skønt ovenpå vores linseknækbrød eller koldhævede boller med hestebønner.