Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Af Pure Dansk

Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost
Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Det bagte blomkål og de sprøde linser med pebret og frisk eftersmag går perfekt sammen med det syrlige fra citronen og fedmen fra Havgus osten.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lille blomkålshoved
  • Skal fra ½ øko citron
  • 5-6 spsk. olie
  • 50 g Arla Unika Havgus i flager
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld persille fra urtehaven 
  • 1 håndfuld mynte fra urtehaven 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra linserne.
  • Skyl blomkål og skær i mindre buketter og vend i 1-2 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Bag i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 20 min. til de er gyldne. Lad dem afkøle en smule.
  • Vend dem i citronskal.
  • Bland linser med olie, salt og peber og friskhakket persille og mynte.
  • Vend blomkål i og vend til sidst ost i.
  • Serveringsforslag

    Servér for sig selv eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter