Lækre panerede selleribøffer med ærtemel giver en sprød skorpe og god smag. Toppet med stegte svampe, syltede rødløg, romesco med Anicia linser og mayonnaise lavet på kogevandet fra Aquafaba.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t
Opskriften giver forret til 4 pers. og hovedret til 2 pers.
Ingredienser
- ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
- 1 knoldselleri
- 1½ - 2 l grøntsagsbouillon
- 2 spsk rødvinseddike
- 3 laurbærblad
- 2 æg
- 3 dl panko eller rasp
- 3 tsk salt
- 200 g brune champignoner
- 1 spsk smør
- 3 spsk rapsolie
- Karse til pynt
- 1 lille rødløg
- ½ dl eddike
- ½ dl sukker
- ½ dl vand
- 2 laurbær blade
- ½ tsk peberkorn
Servér med Romesco med Anicia linser og mayonnaise lavet på kogevandet fra Ingrid ærter (aquafaba)
Fremgangsmåde
- Start med de syltede rødløg. Pil løg og skær i både. Rør eddike, sukker og vand sammen i en gryde og bring det i kog. Kom løgbådene, laurbærblade og peberkorn i lagen, og kog ca. 30 sek. Tag gryden af varmen og lad løgene køle af i lagen.
- Lav herefter linseromesco og mayonnaise på aquafaba og stil på køl.
Lav nu de panerede selleri med ærtemel og stegte svampe:
- Skær skrællen af sellerien og halvér den. Skær hver halvdel i 1 cm tykke skiver, så du har en masse halvmåner.
- Bring bouillonvandet i kog med vineddike, laurbærblad og 2 tsk salt.
- Kom selleriskiverne i og lade dem koge i ca. 10 min. til de er møre. Lad dem afkøle. Dup dem let tørre i køkkenrulle.
- Vend selleriskiverne i først ærtemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko/rasp blandet med 1 tsk salt.
- Rens champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Steg dem gyldne i smør på en pande. Krydr med salt. Steg de panerede selleriskiver i en blanding af olie og smør, ca. 3 min på hver side, til de er gyldne.