Paneret selleribøf med syltede løg og stegte svampe

Af Pure Dansk™

Paneret selleribøf med syltede løg og stegte svampe - Pure Dansk™
Paneret selleribøf med syltede løg og stegte svampe - Pure Dansk™

Lækre panerede selleribøffer med ærtemel giver en sprød skorpe og god smag. Toppet med stegte svampe, syltede rødløg, romesco med Anicia linser og mayonnaise lavet på kogevandet fra Aquafaba.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Paneret selleribøf med syltede løg og stegte svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
  • 1 knoldselleri
  • 1½ - 2 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 3 laurbærblad
  • 2 æg
  • 3 dl panko eller rasp
  • 3 tsk. salt
  • 200 g brune champignoner
  • 1 spsk. smør
  • 3 spsk. rapsolie
  • Karse til pynt 
  • Syltede rødløg

  • 1 lille rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vand
  • 2 laurbær blade
  • ½ tsk. peberkorn
  • Tilbehør

  • Romesco med Anicia linser
  • Mayonnaise lavet på kogevandet fra Ingrid Ærter
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med de syltede rødløg. Pil løg og skær i både. Rør eddike, sukker og vand sammen i en gryde og bring det i kog. Kom løgbådene, laurbærblade og peberkorn i lagen, og kog ca. 30 sek. Tag gryden af varmen og lad løgene køle af i lagen.
  • Lav herefter Romesco med Anicia linser og Mayonnaise lavet på kogevandet fra Ingrid Ærter og stil på køl.
  • Lav nu de panerede selleri med ærtemel og stegte svampe

  • Skær skrællen af sellerien og halvér den. Skær hver halvdel i 1 cm tykke skiver, så du har en masse halvmåner.  
  • Bring bouillonvandet i kog med vineddike, laurbærblad og 2 tsk salt.
  • Kom selleriskiverne i og lade dem koge i ca. 10 min. til de er møre. Lad dem afkøle. Dup dem let tørre i køkkenrulle. 
  • Vend selleriskiverne i først ærtemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko/rasp blandet med 1 tsk salt.
  • Rens champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Steg dem gyldne i smør på en pande. Krydr med salt. Steg de panerede selleriskiver i en blanding af olie og smør, ca. 3 min på hver side, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Servér de panerede selleriskiver med champignon, syltede løg, dutter af mayo og romesco og pynt med karse.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter