Hjemmelavet linse-romesco er en fantastisk rød sauce og dip lavet på peberfrugt, soltørrede tomater, mandler og danske Anicia linser. Smager af solskin og passer perfekt til grillmad, pizzatopping eller som spread i din sandwich
Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 glas
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 røde peberfrugt
- 50 g mandler
- 1 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater
- ½ tsk. røget paprika
- ½ rød chili
- Saft fra 1 citron
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
- Hæld kogevandet fra linserne, og stil linserne til side.
- Tænd ovnen på grillfunktion.
- Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
- Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere.
- Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne.
- Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen.
- Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie.
- Smag til med salt og peber.
Servér som spread i sandwichbrød med dansk ærtemel, som pizzatopping på din socca med ærtemel eller som dip til grillpølsen med hestebønner