Rosmesco med Anicia linser - Pure Dansk™

Rosmesco med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Rosmesco med Anicia linser - Pure Dansk™

Hjemmelavet linse-romesco er en fantastisk rød sauce og dip lavet på peberfrugt, soltørrede tomater, mandler og danske Anicia linser. Smager af solskin og passer perfekt til grillmad, pizzatopping eller som spread i din sandwich  

Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 glas 

Ingredienser 

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 røde peberfrugt 
  • 50 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ rød chili 
  • saft fra 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
  2. Hæld kogevandet fra linserne, og stil linserne til side. 
  3. Tænd ovnen på grillfunktion.
  4. Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
  5. Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere. 
  6. Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne. 
  7. Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen. 
  8. Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie. 
  9. Smag til med salt og peber. 

Servér som spread i sandwichbrød med dansk ærtemel, som pizzatopping på din socca med ærtemel eller som dip til grillpølsen med hestebønner