Denne delikate vegetariske tunsalat smager himmelsk, og du vil blive overrasket over, hvor meget den minder om en klassisk tunsalat. Den er perfekt som vegetarisk pålæg på et stykke ristet rugbrød til frokost eller som en forret eller appetizer til middagsselskabet.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / Tid i alt 35 min.
Opskriften giver 1 glas
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk Murmaids Bite fra Mill&Mortar eller tørret dansk søltang
- 2½ spsk. kapers
- 5 stk. små cornichoner
- 2 håndfulde dild
- ½ rødløg
- 1 spsk. citronsaft
- ½ dl mayonnaise
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede ærter og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
- Kog de udblødte ærter med bagepulver i 15-20 min. eller til de er meget bløde. Bagepulveret skaber et basisk miljø, som er med til at sænke kogetiden og giver en mere cremet og udkogt konsistens
- Køl ærterne ned og mos dem groft med en gaffel
- Hak tørret tang, kapers, cornichoner, dild og rødløg fint og bland det sammen med de moste ærter
- Vend citron og mayonnaise i og smag til med salt og peber
Server ærtesalaten som pålæg på rugbrød, eller som appetizer på linseknækbrød. Ærtesalaten kan med fordel stå på køl natten over for at frembringe endnu mere smag.