Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Af Pure Dansk™

Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Denne vegetariske hønsefrisalat minder om den klassiske i smag og konsistens. Den eneste forskel er, at hønsekødet er udskiftet med de cremede og faste hestebønner. Den er perfekt som pålæg til frokostbordet på en skive rugbrød eller i en sandwich. 

 Forberedelse 5 min / Tilberedning 40 min / I alt 45 min.

 

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g danske champignon
  • 90 g hvide asparges (på glas)
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ spsk. sennep
  • 1 håndfuld danske purløg
  • Salt og peber 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og iblødsæt i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer
  2. Kassér iblødsætningsvandet og kog hestebønnerne i rigeligt frisk vand i 40 min.
  3. Rengør og skær champignon i skiver og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er godt møre
  4. Kom de stegte champignon i en skål og sæt dem til side
  5. Hæld vandet fra aspargesene og snit dem i mundrette stykker
  6. Hak hestebønnerne groft og kom det i en skål sammen med aspargesene
  7. Lav dressingen ved at røre cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber
  8. Vend dressingen med asparges, hestebønner og champignon
  9. Hak purløg fint og vend det i hestebønnesalaten
  10. Smag til med salt og peber

    Sæt hestebønnesalaten med asparges og champignon på køl inden servering.

    Danske Hestebønner

    Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

    → Køb Danske Hestebønner