Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Af Pure Dansk

Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Denne vegetariske hønsesalat minder på mange måder om den klassiske i smag og konsistens. Den eneste forskel er, at hønsekødet er udskiftet med de både cremede og faste hestebønner. Den er perfekt til frokostbordet på en skive rugbrød. Man kan med fordel toppe af med et sprødt element som f.eks. friske linsespirer, stegt bacon eller svampe.

 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 10 min / I alt 30 min.

 

Ingredienser

  • 1½ dl danske hestebønner
  • 200 g danske champignon
  • 1 dl hvide asparges (på glas)
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ spsk. sennep
  • 1 håndfuld danske purløg
  • Salt og peber 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne. Sæt dem i blød med rigelig vand på køl i 10 timer eller natten over
  2. Kassér iblødsætningsvandet og kog hestebønnerne i rigeligt frisk vand i 35-40 min.
  3. Rengør og skær champignon i skiver og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er godt møre
  4. Kom de stegte champignon i en skål og sæt dem til side
  5. Hæld vandet fra aspargesene og snit dem i mundrette stykker
  6. Hak hestebønnerne groft og kom det i en skål sammen med aspargesene
  7. Lav dressingen ved at røre cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber
  8. Vend dressingen med asparges, hestebønner og champignon
  9. Hak purløg fint og vend det i hestebønnesalaten
  10. Smag til med salt og peber

Sæt hestebønnesalaten med asparges og champignon på køl inden servering.