Denne vegetariske hønsefrisalat minder om den klassiske i smag og konsistens. Den eneste forskel er, at hønsekødet er udskiftet med de cremede og faste hestebønner. Den er perfekt som pålæg til frokostbordet på en skive rugbrød eller i en sandwich.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 40 min / I alt 45 min.
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
- 200 g danske champignon
- 90 g hvide asparges (på glas)
- 4 spsk. cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- ½ spsk. sennep
- 1 håndfuld danske purløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og iblødsæt i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer
- Kassér iblødsætningsvandet og kog hestebønnerne i rigeligt frisk vand i 40 min.
- Rengør og skær champignon i skiver og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er godt møre
- Kom de stegte champignon i en skål og sæt dem til side
- Hæld vandet fra aspargesene og snit dem i mundrette stykker
- Hak hestebønnerne groft og kom det i en skål sammen med aspargesene
- Lav dressingen ved at røre cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber
- Vend dressingen med asparges, hestebønner og champignon
- Hak purløg fint og vend det i hestebønnesalaten
- Smag til med salt og peber
Sæt hestebønnesalaten med asparges og champignon på køl inden servering.