Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner

Af Pure Dansk™

Vegetarisk hønsesalat med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegetarisk hønsesalat med hestebønner

Alle er vilde med denne vegetariske hønsesalat. Den minder både i smag og konsistens om den klassiske med kylling. I denne udgave har vi skiftet hønen ud med umamifyldte hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g brune champignoner
  • 90 g hvide asparges på glas
  • 4 spsk. cremefraiche, 38 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ spsk. sennep
  • 1 håndfuld purløg
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i mini-mum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand i 40 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad dem køle ned.
  • Rengør og skær champignonerne i skiver, og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er møre. Kom de stegte svampe i en skål, og stil dem til side.
  • Hæld væden fra aspargesene, og skær dem i mundrette stykker. Hak hestebønnerne groft.
  • Lav en dressing af cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep, og smag til med salt og peber. Vend de hakkede hestebønner, asparges og stegte champignoner i dressingen. Tilsæt til sidst friskhakket purløg, og vend det hele forsigtigt sammen med en ske. Smag pålægssalaten til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Sæt hønsefrisalaten på køl inden servering, så den sætter sig og trækker masser af smag til sig. Den er perfekt som pålægssalat på smørrebrødet eller i en sandwich.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Morgenmad Frokost

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter