Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Af Pure Dansk

Fastelavnsboller med creme og ærtemel
Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Glæd dig til at sætte tænderne i disse gammeldags fastelavnsboller med ærtemel. De er luftige og fyldt med lækker vaniljecreme, lige præcis som den klassiske hjemmelavede fastelavnsbolle du kender. Ærtemelen tilfører kostfibre og god næring til den sødmefulde bolle.

Indbydende fastelavnsboller bagt med ærtemel og masser af creme

Prøv noget nyt til fastelavn! Disse fastelavnsboller er bagt med ærtemel, som er naturligt glutenfrit og rigt på protein og fibre. Et bælgfrugtsbaseret twist på den klassiske fastelavnsbolle, der giver både fylde og smag. Den silkebløde vaniljecreme og de bløde boller gør opskriften til et hit – både hos børn og voksne.

Der er mange måde at bage de altid populære fastelavnsboller på, både hvis du er til de gammeldags med creme som disse, hvis du kan lide dem med vandbakkelse, flødeskum og syltetøj, eller hvis du vil prøve den svenske semlor, som vi også har taget mere og mere til os - med god grund. 

Vi har også en version af gammeldags fastelavnsboller med Anicia linser, der giver luftige, søde og sprøde boller, så der er virkelig nok at kaste sig over!

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Antal
12 fastelavnsboller
Tid
2 timer

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 340 g hvedemel
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 4 spsk. maizena
  • ½ vaniljestang
  • Pynt

  • Chokoladeglasur af flormelis, kakaopulver og vand
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dej

  • Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør gæren ud i mælken i en skål.
  • Rør smeltet smør, sukker, vaniljesukker og æg i skålen med mælken.
  • Tilsæt ærtemel, kardemomme og salt, og rør rundt med en grydeske.
  • Sigt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt dejen godt med hænderne eller på en røremaskine. Dejen er let klistret, men den sætter sig, når den hæver.
  • Lad dejen hæve tildækket under et rent viskestykke i 1 time på køkkenbordet.
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • Mens dejen hæver, laves vaniljecremen. Kom æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
  • Kog cremen op ved middelvarme under omrøring med et piskeris. Cremen tages af blusset, når den begynder at tykne.
  • Kom cremen i en skål, og sæt den på køl med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
  • Samling af fastelavnsbollerne

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant.
  • Skær den ud i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant sættes 1 spsk. vaniljecreme. Fold de 4 hjørner ind over cremen, og pres godt sammen. Sørg for at presse alle åbninger helt sammen, så fyldet ikke kan flyde ud, og tril forsigtigt bollerne til runde fastelavnsboller.
  • Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningerne nedad, så cremen ikke flyder ud, mens de bages.
  • Lad fastelavnsbollerne hæve et lunt sted i 60-70 minutter, til bollerne er hævet til det dobbelte.
  • Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader varmluft i 15 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Lad de færdigbagte fastelavnsboller afkøle helt på en rist, og pynt dem med chokoladeglasur.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter