Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Af Pure Dansk™

Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild
Vegetarisk
Vegetarisk
Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Sprød og frisk spinatsalat med fennikel, dild, æble og danske hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Fennikelsalat med hestebønner, æble og dild

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 lille fennikel 
  • 1 æble 
  • 75 g frisk spinat
  • 1 håndfuld dild 
  • Revet citronskal, fra ½ citron
  • Vinaigrette

  • 1½ spsk. olie
  • 1½ spsk. æblecider eddike
  • ½ tsk. honning
  • ¼ tsk. sennep
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl iminimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 35 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og køl af.
  • Skyl fennikel og skær bunden af. Snit i tynde strimler, og pluk de grønne skud af toppen. Skær æblet i tynde både.
  • Bland fennikel, æbler og hestebønner i en skål. Tilsæt dild og fennikeltoppe.
  • Vend ingredienserne til vinaigretten og tilsæt i salaten.
  • Riv citronskal over salaten, og vend det hele sammen.
  • Serveringsforslag

    Servér salaten på påskebordet eller på en hverdag til for eksempel en Ingrid ærtebøf eller frikadelle med hestebønner.

    Nem Tilbehør Salat Påske Sommer Forår

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter