Hjemmelavet is på Aquafaba med danske jordbær

Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

Af Pure Dansk

Hjemmelavet is på Aquafaba med danske jordbær
  

En dejlig frisk og sommerlig is lavet på danske jordbær og kogevandet fra danske Ingrid ærter. Den smager fantastisk! 
 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / Nedfrysning 1 døgn /
I alt 1 døgn og 40 min

Denne opskrift giver cirka 400 ml is. 

 

Ingredienser

Aquafaba / kogevand fra danske Ingrid ærter: 

  • 1 dl tørrede danske Ingrid ærter 
  • Vand 
  • Knivspids salt 

Ismasse:

  • 8 tsk aquafaba / indkogt kogevand fra Ingrid ærter 
  • 1 bakke danske jordbær 
  • 1,5 tsk vanilje essens
  • 1 tsk cream of tartar (vinsyre)
  • 2,5 dl flormelis 
  • 2,5 dl plante- eller komælk 
  • ½ dl neutral olie 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over eller kog direkte i 40 min. 
  2. Hæld vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i 25 min med lidt salt
  3. Hæld kogevandet fra ærterne over i en gryde 
    Frys Ingrid ærterne ned, så de er klar til at komme i en ret.
    Find inspiration her
  4. Kog kogevandet ind til 1/3 og køl herefter aquafabaen af  
  5. Skyl imens jordbær, skær halvdelen i små tern og lad den anden halvdel være hele
  6. Hæld den kolde aquafaba væske i en glasskål og pisk, til den skummer og bliver stiv 
  7. Pisk cream of tartar i for at gøre skummen mere stiv, så den holder formen
  8. Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk 
  9. Skummen er nu luftig og klar til at få iblandet resten 
  10. Blend plantemælk og en håndfuld hele jordbær 
  11. Blend olie og resten af de hele jordbær 
  12. Vend både plantemælk med jordbær og olien med jordbær forsigtigt i skummet med en spatel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt, så massen ikke mister sin luft. 
  13. Hæld ismassen i en bøtte med låg og stil i fryseren i et døgn. Rør gerne rundt 2-3 gange i løbet af nedfrysningen.

Servér med knasende linser med honning og hasselnødder og en klat Aquafaba skum på toppen. 

Opskrift på knasende linser:

  • 1 dl udblødte linser  
  • 1 dl honning 
  • 1 dl hasselnødder 
  1. Rist linser af på en middelvarm pande. 
  2. Tilsæt honning og hasselnødder 
  3. Køl af inden brug