
En dejlig frisk og sommerlig is lavet på danske jordbær og kogevandet fra danske Ingrid ærter. Den smager fantastisk!
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / Nedfrysning 1 døgn /
I alt 1 døgn og 40 min
Denne opskrift giver cirka 400 ml is.
Ingredienser
Aquafaba / kogevand fra danske Ingrid ærter:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- Vand
- Knivspids salt
Ismasse:
- 8 tsk. Aquafaba (indkogt kogevand fra Ingrid ærter)
- 1 bakke danske jordbær
- 1½ tsk. vanilje essens
- 1 tsk. cream of tartar (vinsyre)
- 2½ dl flormelis
- 2½ dl plante- eller komælk
-
½ dl neutral olie
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over eller kog direkte i 40 min.
- Hæld vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i 25 min med lidt salt
- Hæld kogevandet fra ærterne over i en gryde
Frys Ingrid ærterne ned, så de er klar til at komme i en ret.
Find inspiration her - Kog kogevandet ind til 1/3 og køl herefter aquafabaen af
- Skyl imens jordbær, skær halvdelen i små tern og lad den anden halvdel være hele
- Hæld den kolde Aquafaba væske i en glasskål og pisk, til den skummer og bliver stiv
- Pisk cream of tartar i for at gøre skummen mere stiv, så den holder formen
- Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk
- Skummen er nu luftig og klar til at få iblandet resten
- Blend plantemælk og en håndfuld hele jordbær
- Blend olie og resten af de hele jordbær
- Vend både plantemælk med jordbær og olien med jordbær forsigtigt i skummet med en spatel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt, så massen ikke mister sin luft.
- Hæld ismassen i en bøtte med låg og stil i fryseren i et døgn. Rør gerne rundt 2-3 gange i løbet af nedfrysningen.
Servér med knasende linser med honning og hasselnødder og en klat Aquafaba skum på toppen.
Opskrift på knasende linser:
- 1 dl udblødte linser
- 1 dl honning
- 1 dl hasselnødder
- Rist linser af på en middelvarm pande.
- Tilsæt honning og hasselnødder
- Køl af inden brug