Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær

Af Pure Dansk™

Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær - Pure Dansk™
Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær - Pure Dansk™

Dejlig hjemmelavet marmelade med sødme fra vanilje og friskhed fra appelsin og ingefær.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær

Antal
1 glas
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 5 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang 
  • Frisk ingefær, 2 cm  
  • 1 usprøjtet appelsin, skallen herfra 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
  • Fjern skrællen af et ingefærstykke på ca. 2 cm, og skær det i to stykker.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen med en kniv.
  • Kog 5 dl vand, sukker, ingefær og vaniljekorn og stang i en gryde i 5 minutter ved svag varme.
  • Tilsæt de kogte linser, og lad det hele simre i 50 minutter.
  • Skyl appelsinen og riv appelsinskallen med et rivejern.
  • Fjern ingefær og vaniljestang, og tilsæt den fintrevne appelsinskal i gryden
  • Blend blandingen direkte i gryden med en stavblender til den er ensartet.
  • Tag en skål og en si, og hæld den vandede linse marmelade igennem sien.
  • Hæld din marmelade (det der er tilbage i sien) over i et rent glas med låg. Hvis du synes marmeladen er for tyk, kan du tilføje lidt af sukkervandet, som ligger tilbage i skålen.
  • Lad linsemarmeladen køle af inden det sættes i køleskabet. 
  • Serveringsforslag

    Servér linsemarmeladen sammen med surdejsboller med Anicia linser og ovenpå pandekager med Ingrid ærtemel - en skøn kombination.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter