
Dejlig hjemmelavet marmelade med sødme fra vanilje og friskhed fra appelsin og ingefær.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 55 min / I alt 1 time
Opskrift til 1 glas
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 5 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- Frisk ingefær, 2 cm
- 1 usprøjtet appelsin, skallen herfra
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Fjern skrællen af et ingefærstykke på ca. 2 cm, og skær det i to stykker.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen med en kniv.
- Kog 5 dl vand, sukker, ingefær og vaniljekorn og stang i en gryde i 5 minutter ved svag varme.
- Tilsæt de kogte linser, og lad det hele simre i 50 minutter.
- Skyl appelsinen og riv appelsinskallen med et rivejern.
- Fjern ingefær og vaniljestang, og tilsæt den fintrevne appelsinskal i gryden
- Blend blandingen direkte i gryden med en stavblender til den er ensartet.
- Tag en skål og en si, og hæld den vandede linse marmelade igennem sien.
- Hæld din marmelade (det der er tilbage i sien) over i et rent glas med låg. Hvis du synes marmeladen er for tyk, kan du tilføje lidt af sukkervandet, som ligger tilbage i skålen.
- Lad linsemarmeladen køle af inden det sættes i køleskabet.
Servér linsemarmeladen sammen med Surdejsboller med Anicia linser og ovenpå pandekager med Ingrid ærtemel - en skøn kombination