Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær - Pure Dansk™

Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær

Af Pure Dansk™

Marmelade med Anicia linser, appelsin og ingefær - Pure Dansk™

Dejlig hjemmelavet marmelade med sødme fra vanilje og friskhed fra appelsin og ingefær. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 55 min / I alt 1 time
Opskrift til 1 glas 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 5 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang 
  • Frisk ingefær, 2 cm  
  • 1 usprøjtet appelsin, skallen herfra 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linser og iblødsæt i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, evt. natten over. 
  2. Kog linserne i rent vand i 15 min i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad dem køle af.
  3. Fjern skrællen af et ingefærstykke på ca. 2 cm, og skær det i to stykker.
  4. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen med en kniv.
  5. Kog 5 dl vand, sukker, ingefær og vaniljekorn og stang i en gryde i 5 minutter ved svag varme.
  6. Tilsæt de kogte linser, og lad det hele simre i 50 minutter.
  7. Skyl appelsinen og riv appelsinskallen med et rivejern.
  8. Fjern ingefær og vaniljestang, og tilsæt den fintrevne appelsinskal i gryden
  9. Blend blandingen direkte i gryden med en stavblender til den er ensartet.
  10. Tag en skål og en si, og hæld den vandede linse marmelade igennem sien.
  11. Hæld din marmelade (det der er tilbage i sien) over i et rent glas med låg. Hvis du synes marmeladen er for tyk, kan du tilføje lidt af sukkervandet, som ligger tilbage i skålen.
  12. Lad linsemarmeladen køle af inden det sættes i køleskabet. 

    Servér linsemarmeladen sammen med Surdejsboller med Anicia linser og ovenpå pandekager med Ingrid ærtemel - en skøn kombination