Pizzasnegle med linsefyld

Pizzasnegle med linsefyld

Af Pure Dansk™

Pizzasnegle med linsefyld

Pizzasnegle er altid et sikkert hit. Denne udgave med linsefyld er ingen undtagelse. De er både luftige, svampede og snaskede, som en pizzasnegl skal være. Linserne giver en god mæthedsfornemmelse og sørger for et sundt, klimavenligt og mættende mellemmåltid. 

 

Forberedelse 1 t / Hævning 1 t 20 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min
Denne opskrift giver 15 stk.

 

Ingredienser

Dej:

  • 4 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 dl rugmel
  • 6,5 dl hvedemel
  • 1 spsk. salt

Fyld:

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 6 spsk. tomatpuré
  • ½ dl vand
  • Salt og peber
  • 150 g revet ost

 

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Kom lunken vand i en skål og oplæs gæren heri
  2. Tilsæt først rugmel og herefter hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen
  3. Salten kommes i og dejen æltes yderligere
  4. Sæt dejen til hævning i ca. 1 time, et lunt sted med et rent klæde over
  5. Imens dejen hæver, laves linsefyldet

 

Linsefyld:

  1. Skyl og kog linserne i ca. 20 min. i rigelig vand. Hæld vandet fra de kogte linser og stil dem til side
  2. Snit løg, hvidløg og peberfrugt fint
  3. Kom olie på en pande og svits først hvidløg og løg ved jævn varme i et par minutter
  4. Tilsæt peberfrugt og linser og steg det i yderligere 5 min
  5. Oregano, basilikum, tomatpure og vand tilsættes, og linsefyldet røres godt sammen
  6. Smag til med salt og peber og stil linsefyldet til side

 

Samling af pizzasnegle:

  1. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en aflang firkant med en tykkelse på ca. ½ cm.
  2. Fordel linsefyldet på dejen og drys med ost
  3. Rul dejen sammen på den lange led som en roulade
  4. Skær pizzarouladen ud i ca. 15 snegle
  5. Kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min. med et rent klæde over
  6. Opvarm imens ovnen til 200 ֯C varmluft
  7. Drys ost på pizzasneglene og bag dem i 15-20 min.
  8. Afkøl dem på en bagerist før servering

    Pizzasneglene er perfekte til madpakken eller som eftermiddagssnack. De er også fryseegnet.

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser