Pølsehorn med ærtemel er perfekte til madpakken eller en tur ud i det blå. Dansk ærtemel giver pølsehornene en dejlig mild smag, og lang mæthedsfornemmelse med kostfibre og protein.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 1 time og 15 min / I alt 1 time og 45 min
Opskriften giver til 16 pølsehorn
Ingredienser:
- 150 g Dansk Ærtemel
- 30 g smør
- 2 dl mælk
- 2 tsk sukker
- 25 g gær
- 1 dl surmælksprodukt (Kærnemælk, A38, skyr eller lignende)
- 10 g salt
- 350 g hvedemel
- 8 gode økologiske grillpølser eller plantebaserede pølser
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Lun mælk og smør i en lille kasserolle, til det er lillefinger varmt.
- Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt, ærtemel og hvedemel.
- Ælt det hele godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine, til dejen er glat og smidig og slipper skålens kant.
- Dæk dejen med husholdningsfilm og viskestykke ovenpå og lad dejen stå og hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
- Skær pølserne i halve, hvis du har en alm. længde pølse.
- Del dejen i to portioner og rul dem ud i en stor cirkel (ca. 35 cm i diameter)
- Del hver store cirkel i 8 trekanter og kom en pølse på hver trekant.
- Rul dejen om pølserne til og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nedad.
- Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter.
- Pisk et æg sammen og pensel pølsehornene. Bag dem ved 200°C varmluft i 12 min.