Pølsehorn med ærtemel

Pølsehorn med ærtemel

Af Pure Dansk

Pølsehorn med ærtemel

Pølsehorn med ærtemel er perfekte til madpakken eller en tur ud i det blå. Dansk ærtemel giver pølsehornene en dejlig mild smag, og lang mæthedsfornemmelse med kostfibre og protein. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 1 time og 15 min / I alt 1 time og 45 min 
Opskriften giver til 16 pølsehorn 

Ingredienser: 

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 30 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 1 dl surmælksprodukt (Kærnemælk, A38, skyr eller lignende)
  • 10 g salt
  • 350 g hvedemel 
  • 8 gode økologiske grillpølser
  • 1 æg til pensling


Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og smør i en lille kasserolle, til det er lillefinger varmt. 
  2. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt, ærtemel og hvedemel.
  4. Ælt det hele godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine, til dejen er glat og smidig og slipper skålens kant.
  5. Dæk dejen med husholdningsfilm og viskestykke ovenpå og lad dejen stå og hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
  6. Skær pølserne i halve, hvis du har en alm. længde pølse.
  7. Del dejen i to portioner og rul dem ud i en stor cirkel (ca. 35 cm i diameter)
  8. Del hver store cirkel i 8 trekanter og kom en pølse på hver trekant.
  9. Rul dejen om pølserne til og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nedad.
  10. Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter.
  11. Pisk et æg sammen og pensel pølsehornene. Bag dem ved 200°C varmluft i 12 min.  
Nyd de hjemmelavede pølsehorn med ketchup eller som de er. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel