Pølsehorn med ærtemel

Af Pure Dansk

Pølsehorn med ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Pølsehorn med ærtemel

Pølsehorn med ærtemel er perfekte i madpakken, på køreturen eller en tur ud i skoven. Ærtemelet giver pølsehornene en dejlig mild smag og tilfører kostfibre, så du holder dig mæt længe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Pølsehorn med ærtemel

Antal
16 pølsehorn
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 350 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • 1 dl surmælksprodukt (kærnemælk, A38, skyr eller lignende)
  • 2 tsk. sukker
  • 10 g salt
  • 8 grillpølser eller plantepølser
  • 1 æg til pensling
  • Topping

  • 50 g sesamfrø (kan udelades)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i en lille kasserolle, til det er lunt. Det må ikke koge. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt surmælksprodukt, ærte-mel, hvedemel, sukker og salt. Ælt det hele godt sammen med hænderne eller på en røremaskine, til dejen er glat og smidig og slipper skålens kant.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke ovenpå, og lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
  • Skær pølserne i halve. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud i en stor cirkel (cirka 35 cm i diameter). Skær hver cirkel i 8 trekanter, og kom en pølse på hver trekant.
  • Rul dejen om pølserne, og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg, og drys sesamfrø henover. Bag pølsehornene ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
  • Serveringsforslag

    Nyd de hjemmelavede pølsehorn med ketchup, eller som de er.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Børnevenlig Madpakke Snack

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter