Grillet fyldt tortilla med hestebønner, nem hjemmelavet salsa, ost og spinat. Hurtig grøn aftensmad eller frokost. Du kan også anvende salsa du køber, men den hjemmelavede er nem og smager fantastisk.
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 35 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 6 mellemstørrelse tortillas
- 150 g Revet mozzarella
- Eventuelt 200 g spinat
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl balsamico eller æblecidereddike
- 6-9 solmodne tomater eller 1 dåse tomater
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk paprika
- 1 tsk koriander
- 1 tsk cayennepeber
- 1 knivspids kanel
- Peber og salt
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra
- Imens hestebønnerne koges laves salsaen.
Hak løg og hvidløg fint. Steg i et par minutter i en gryde med lidt olie. Tilsæt Balsamico eller æblecidereddike og karamelisér løgene. - Tilsæt brun farin, tomater og krydderier og lad salsaen koge sig tyk.
Smag til med salt, peber og eventuelt flere krydderier. - Blend salsaen hvis du ønsker en tyk ensartet konsistens
- Varm en pande med lidt olie eller smør
- Smør salsaen ud på en tortilla madpandekage, læg hestebønner, ost og eventuelt spinat ovenpå, så kun den ene halvdel af pandekagen er dækket.
- Fold pandekagen sammen ind over midten og læg den på panden. Steg et par minutter på hver side, så pandekagen bliver gylden på begge sider og osten er smeltet. Gør det samme med alle pandekagerne.
Servér og nyd dine vegetariske Quesadillas med bønner mens de er lune.