Romkugle trøfler med hestebønner - Pure Dansk™

Romkugle trøfler med Hestebønner

Af Pure Dansk™

Romkugle trøfler med hestebønner - Pure Dansk™

Romkugle trøfler med hestebønner er en sød og nem kage med bælgfrugter, som smager dejligt af kakao og den velkendte rom-smag. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning  10 min / I alt 15 min
Opskriften giver 8 mellemstore romkugler 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 friske dadler
  • 0,75 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 0,75 dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • ½ tsk. romessens 

Forslag til pynt:

  • Kakaopulver
  • Kokosmel
  • Chokoladekrymmel
  • Hakkede nødder

 

    Fremgangsmåde

    Dagen før:

    1. Skyl hestebønner og iblødsæt i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over.   

    Dagen efter: 

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40 min. Hæld kogevandet fra, og lad bønnerne køle af. 
    2. Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en blender, minihakker eller foodprocessor, til massen er helt glat.
    3. Smag til, evt med mere romessens,
    4. Stil massen i køleskabet i 30 minutter, til den er fast.
    5. Rul romkuglemassen til kugler, og tril dem i kakaopulver, kokosmel, chokoladekrymmel eller hakkede nødder
    Opbevar dine romkugler på køl i en lufttæt beholder i op til en uge

    Danske Hestebønner

    Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

    → Køb Danske Hestebønner