Romkugle trøfler med hestebønner er en sød og nem kage med bælgfrugter, som smager dejligt af kakao og den velkendte rom-smag.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 10 min / I alt 15 min
Opskriften giver 8 mellemstore romkugler
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 8 friske dadler
- 0,75 dl fløde
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. kakaopulver
- 0,75 dl havregryn
- ½ knsp. salt
- ½ tsk. romessens
Forslag til pynt:
- Kakaopulver
- Kokosmel
- Chokoladekrymmel
- Hakkede nødder
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønner og iblødsæt i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40 min. Hæld kogevandet fra, og lad bønnerne køle af.
- Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en blender, minihakker eller foodprocessor, til massen er helt glat.
- Smag til, evt med mere romessens,
- Stil massen i køleskabet i 30 minutter, til den er fast.
- Rul romkuglemassen til kugler, og tril dem i kakaopulver, kokosmel, chokoladekrymmel eller hakkede nødder