Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter

Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter, grønkål og æbler

Af Pure Dansk™

Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter

Karrysalat med Ingrid ærter fungerer perfekt som en nem krydret, cremet og smagfuldt fyld i en sandwich eller som topping på rugbrødsmaden. Særligt i samspil med syrligt grønkål og søde æbler.   

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver fyld til cirka 2 sandwiches

Ingredienser

Karrysalat

Øvrige ingredienser 
  • Sandwichbrød efter ønske, surdejsbrød fungerer godt 
  • 1 bundt grønkål 
  • 1 tsk salt 
  • Saften fra ½ citron 
  • 1 æble
  • 1 rødløg 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter 
  5. Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
  6. Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
  7. Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
  8. Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg
  9. Skyl og skær grønkål i mindre stykker, kram med 1 tsk salt og lad gerne stå 1 time på køl
  10. Skær æble i tynde både og rødløg i ringe
  11. Vend grønkålen med citronsaft 
  12. Anret sandwichen ved at lægge grønkålssalaten i bunden, top med karrysalat og herefter et par skriver æble og rødløg