Karrysalat med Ingrid ærter fungerer perfekt som en nem krydret, cremet og smagfuldt fyld i en sandwich eller som topping på rugbrødsmaden. Særligt i samspil med syrligt grønkål og søde æbler.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver fyld til cirka 2 sandwiches
Ingredienser
Karrysalat
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter (alternativt alm. mayo)
- 1 dl skyr
- 1 stk. æble
- 2 spsk. kapers
- 1 stk. lille løg
- 1 spsk. karry
- En smule salt og peber
- Sandwichbrød efter ønske, surdejsbrød fungerer godt
- 1 bundt grønkål
- 1 tsk. salt
- Saften fra ½ citron
- 1 æble
- 1 rødløg
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over.
- Hæld vandet fra Ingrid ærterne
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
- Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
- Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
- Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
- Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
- Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg
- Skyl og skær grønkål i mindre stykker, kram med 1 tsk salt og lad gerne stå 1 time på køl
- Skær æble i tynde både og rødløg i ringe
- Vend grønkålen med citronsaft
- Anret sandwichen ved at lægge grønkålssalaten i bunden, top med karrysalat og herefter et par skriver æble og rødløg