Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta

Af Pure Dansk™

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™

Skøn fyldig salat med speltkerner, søde kartofler, feta og Anicia linser. Holder dig mæt længe og kan spises som både tilbehør eller en måltidssalat   

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskriften giver til tilbehør til 4 personer

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1½ dl perlespelt (alternativ perlebyg eller hvedekerner)
  • 3 økologiske sød kartoffel (svarende til 500 g)
  • 100 g Puck ost 
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

Dressing: 

  • 1 spsk æblecidereddike 
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sirup eller honning
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt linserne til side. 
  2. Kog perlespelt efter anvisning på posen. 
  3. Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
  4. Skræl sød kartoffel og skær i tern ca. 1 x 1 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie, så det kommer på alle tern. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter. 
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen.
  6. Skyl og hak persillen groft. 
  7. Bland det hele sammen og smuldr Puck ost i. 
  8. Anret i en skål eller på et fad og top med lidt ekstra feta.

Servér som tilbehør til grillpølsen med hestebønner, frikadelle med hestebønner eller som en måltidssalat med foccacia med Anicia linser 

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser