Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta

Af Pure Dansk™

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™

Skøn fyldig salat med speltkerner, søde kartofler, feta og Anicia linser. Holder dig mæt længe og kan spises som både tilbehør eller en måltidssalat   

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskriften giver til tilbehør til 4 personer

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1½ dl perlespelt (alternativ perlebyg eller hvedekerner)
  • 3 økologiske sød kartoffel (svarende til 500 g)
  • 100 g Puck ost 
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

Dressing: 

  • 1 spsk æblecidereddike 
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sirup eller honning
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt linserne til side. 
  2. Kog perlespelt efter anvisning på posen. 
  3. Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
  4. Skræl sød kartoffel og skær i tern ca. 1 x 1 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie, så det kommer på alle tern. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter. 
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen.
  6. Skyl og hak persillen groft. 
  7. Bland det hele sammen og smuldr Puck ost i. 
  8. Anret i en skål eller på et fad og top med lidt ekstra feta.

Servér som tilbehør til grillpølsen med hestebønner, frikadelle med hestebønner eller som en måltidssalat med foccacia med Anicia linser