Skøn fyldig salat med speltkerner, søde kartofler, feta og Anicia linser. Holder dig mæt længe og kan spises som både tilbehør eller en måltidssalat
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskriften giver til tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1½ dl perlespelt (alternativ perlebyg eller hvedekerner)
- 3 økologiske sød kartoffel (svarende til 500 g)
- 100 g Puck ost
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
Dressing:
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sirup eller honning
- Salt
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt linserne til side.
- Kog perlespelt efter anvisning på posen.
- Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
- Skræl sød kartoffel og skær i tern ca. 1 x 1 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie, så det kommer på alle tern. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter.
- Bland alle ingredienserne til dressingen.
- Skyl og hak persillen groft.
- Bland det hele sammen og smuldr Puck ost i.
- Anret i en skål eller på et fad og top med lidt ekstra feta.
Servér som tilbehør til grillpølsen med hestebønner, frikadelle med hestebønner eller som en måltidssalat med foccacia med Anicia linser