Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta

Af Pure Dansk™

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™
Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta - Pure Dansk™

Skøn fyldig salat med speltkerner, søde kartofler, feta og Anicia linser. Holder dig mæt længe og kan spises som både tilbehør eller en måltidssalat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Speltsalat med Anicia linser, søde kartofler og feta

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1½ dl perlespelt (alternativ perlebyg eller hvedekerner)
  • 3 økologiske sød kartoffel (svarende til 500 g)
  • 100 g Puck ost 
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • Dressing

  • 1 spsk. æblecidereddike 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sirup eller honning
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og sæt linserne til side. 
  • Kog perlespelt efter anvisning på posen. 
  • Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
  • Skræl sød kartoffel og skær i tern ca. 1 x 1 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie, så det kommer på alle tern. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter. 
  • Bland alle ingredienserne til dressingen.
  • Skyl og hak persillen groft. 
  • Bland det hele sammen og smuldr Puck ost i. 
  • Anret i en skål eller på et fad og top med lidt ekstra feta.
  • Serveringsforslag

    Måltidssalat Tilbehør Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter