Aioli lavet på aquafaba

Aioli lavet på aquafaba

Af Pure Dansk

Aioli lavet på aquafaba

Vidste du, at kogevandet (aquafaba) fra dine kogte bælgfrugter kan anvendes som erstatning for æggehvider i alverdens opskrifter? I denne opskrift anvendes kogevandet fra vores Ingrid ærter i en smagfuld aioli. Aiolien kan anvendes til alt lige fra moules frites, i burgeren og sandwich eller som tilbehør til vores hestebønnedeller.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 5 min / I alt 15 min.
Denne opskrift giver 250 ml aioli.

 

Ingredienser

  • 4 spsk. Aquafaba / indkogt ærtevand.
    Dette laves ved at indkoge 3 dl kogevand fra Ingrid ærter
  • ½ citron
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. peber
  • 250 ml olie med neutral smag
Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne.

     

    Fremgangsmåde

    1. Pisk ærtevand, saft fra citron, dijonsennep, hvidløg, salt og peber i ca. 5 sekunder.
    2. Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, til aiolien begynder at tykne.
      Bliv ved til alt olie er blandet i, og det er helt cremet og stift.
    3. Stil på køl indtil servering 

        Anvend denne aioli som tilbehør til vores hestebønnedeller eller linseknækbrød.