Rød linsepesto med soltørrede tomater

Af Pure Dansk

Denne pesto er en rød version med linser, persille, og soltørrede tomater. Linserne tilfører en dejlig frisk og krydret smag og mætter godt med deres høje indhold af kostfiber og protein.

Lav nemt din egen røde pesto med danske bælgfrugter

Et glas rød linsepesto på køl gør det nemt at tilføje smag til hverdagen. Med danske linser og soltørrede tomater som base får du en cremet konsistens og dyb smag, der egner sig til alt fra pastaretter til sandwich og wraps.

Fyldt med planteprotein og smæk på smagen er linsepesto lavet med Anicia linser og soltørrede tomater en både sund og bæredygtig erstatning for traditionel pesto. Brug den i madpakken, på tapasbordet eller som et grønt alternativ i hverdagens retter.

Det er en hurtig pestoopskrift, og vi har for eksempel brugt en rød linsepesto i denne skønne pastasalat med Ingrid ærter, bagte tomater og chorizo og på en vegetarisk pizza med svampe og rødløg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Rød linsepesto med soltørrede tomater

Antal
1 glas
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille, eller andre friske krydderurter. 
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g soltørrede tomater 
  • 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 25 minutter. 
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Skyl persille og dup den tør med et viskestykke.
  • Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg, soltørrede tomater og ost i en blender eller minihakker. 
  • Blend det hele godt sammen, til pestoen er ensartet, og smag så til med salt og peber. 
  • Fyld pestoen i en lufttæt beholder. Opbevar den i køleskabet.
  • Serveringsforslag

    Linsepestoen smager skønt ovenpå vores linseknækbrød eller på koldhævede boller med hestebønner.