Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

Af Pure Dansk™

Sildemad med nem vegetarisk karrysalat
Vegetarisk
Vegetarisk
Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

En klassiker til påske- eller julefrokostbordet er sildemaden med karrysalat. Ingrid ærterne giver et grønnere, vegetarisk og velsmagende alternativ til den klassiske, stadig fyldt med smag og fylde som den traditionelle.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter (alternativt alm. mayo)
  • 1 dl skyr
  • 1 stk æble
  • 2 spsk. kapers
  • 1 stk. lille løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 smule salt og peber
  • Marinerede sild, alt efter ønske 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  • Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.
  • Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker.
  • Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske.
  • Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
  • Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg.
  • Serveringsforslag

    Anret og servér som tilbehør til sildemaden på det tradtionelle julefrokostbord, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser

    Jul Påske Nem Frokost

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter