Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

Af Pure Dansk™

Sildemad med nem vegetarisk karrysalat

En klassiker på julefrokostbordet er sildemaden med karrysalat. Ingrid ærterne giver et grønnere, vegetarisk og velsmagende alternativ til den klassiske, stadig fyldt med smag og fylde som den traditionelle. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 1 portion  

Ingredienser


Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter 
  5. Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
  6. Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
  7. Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
  8. Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg
  9. Anret og servér som tilbehør til sildemaden på det tradtionelle julefrokostbord, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser