
En klassiker til påske- eller julefrokostbordet er sildemaden med karrysalat. Ingrid ærterne giver et grønnere, vegetarisk og velsmagende alternativ til den klassiske, stadig fyldt med smag og fylde som den traditionelle.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver 1 portion
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter (alternativt alm. mayo)
- 1 dl skyr
- 1 stk æble
- 2 spsk. kapers
- 1 stk. lille løg
- 1 spsk. karry
-
1 smule salt og peber
- Marinerede sild, alt efter ønske
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede ærter og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
- Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
- Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
- Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
- Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
- Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg