Mad med alle sanser
Bælgfrugter kan koges, steges, pureres, blendes, marineres, blive til skum, laves til mel og meget mere. De kan knases, mases med tungen, forsvinde ind i en mos, man kan stikke fingeren i, eller slikkes i sig i en is. De kan være grønne, brune, gule og sorte. De kan smage lidt af majs, nødder, chokolade, peber eller kaffe – hvis man kender den smag i en ung alder.
Man kan selv plante dem i haven eller i vindueskarmen og se, hvordan de gror. Man må gerne lege med maden, når man udforsker den med alle sine sanser.
Vi vil meget gerne tage børnene med på opdagelse i madens univers, og det gør vi først og fremmest ved at tilbyde en masse nemme og tilgængelige opskrifter på sunde og børnevenlige retter, hvor bønner, ærter og linser indgår. Vi har opskrifter på morgenmad, som giver en sund start på dagen, på idéer til hverdagens madpakker og på livretter til familiens madplaner. Der er opskrifter fra det søde køkken til de hyggelige stunder i sofaen, eller til festlige fødselsdage og højtider i børnehøjde.
Kendte livretter tilsat ærter, linser eller bønner er en god måde at spise mere grønt i hverdagen. Det kan være familievenlige favoritter som pizza, pasta bolognese, lasagne og tomatsuppe lavet med bælgfrugter. Man kan også anvende bælgfrugter i en masse danske klassikere, som boller i karry, tarteletter, millionbøf og masse forskellige slags frikadeller til enhver smag. Bælgfrugter kan blive til fastelavnsboller, til påskeæg, til halloweenmuffins og til julens småkager. De kan blive til sommerens is og vinterens supper.
Bælgfrugter kan kommes i de mindstes mos, så de får dem, fra de er helt små. De kan også males til mel og anvendes i brød, boller og madvafler. Så får de endnu flere af de små sunde næringsbomber i sig - uden måske at opdage det.