Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

Af Pure Dansk™

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin
Vegetarisk
Vegetarisk
Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe, rosmarin og revet Havgus 12 fra Arla Unika på toppen. Hver en bid er fuld af smag.

Sprød bruschetta med svampe, rosmarin og danske bælgfrugter

Klassisk bruschetta får en nordisk opgradering med stegte hestebønner, saftige svampe og duftende rosmarin. Det sprøde brød danner base for en smagsfuld topping, rig på planteprotein og umami. En enkel forret eller let frokost med fokus på bælgfrugter og sæsonens grønt.

Bruschetta med stegte svampe og hestebønner byder på en harmonisk balance mellem sprødhed, varme krydderurter og grønne proteiner. Den klassiske italienske antipasti får nyt liv med nordiske råvarer og plantebaseret fylde, ideel til både gæstemad og hverdagsluksus.

Bruschettaer kan laves på utallige måder, og du kan også prøve bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost og bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

Antal
8 stykker
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 500 g blandede svampe 
  • 1 håndfuld frisk rosmarin og timian
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør 
  • 1 spsk. olie 
  • Salt og peber
  • 50 g Havgus 12 fra Arla Unika, alternativ parmesan 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i rigeligt vand i 35-40 minutter, til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra. 
  • Skyl svampene og skær svampe, rosmarin og timian i mindre stykker.
  • Hak hvidløgene i mindre stykker.
  • Smelt smør og olie på en pande og steg hvidløg, rosmarin, timian, hestebønner og svampe, til det hele har taget farve, og hestebønnerne er blevet sprøde. Krydr med salt og peber. 
  • Skær brødet i skiver, og fordel lidt olie på hvert stykke. 
  • Rist i ovnen på 200 °C i cirka 10 minutter. 
  • Fordel hestebønne og svampeblandingen på brødet, hæld en smule olie over og riv Havgus 12 på toppen. 
  • Serveringsforslag

    Servér som en del af sommerens deleretter eller en god forret.