Madplan: En uge med danske råvarer i sæson april og maj - Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — april og maj

Af Pure Dansk™

Madplan: En uge med danske råvarer i sæson april og maj - Pure Dansk™

Madplan med danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af dejlige retter med april og maj sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

Dag 1: Kartoffelsalat med marinerede hestebønner, sprøde linser og radiser

De sprøde linser og bløde marinerede hestebønner er et godt makkerpar i denne friske og velsmagende kartoffelsalat. 
Danske råvarer i sæson: Radiser og kartofler.

Kartoffelsalat med marinede hestebønner og sprøde linser

 

Dag 2: Spinatvafler med Ingrid ærter 

Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk, og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad.
Danske råvarer i sæson: Spinat.

Spinatvafler med Ingrid ærter

 

Dag 3: Tabouleh med Ingrid ærter

Ærtetabouleh er en frisk, sprød og farverig salat med danske Ingrid ærter, som både har bid og mætter godt. Salaten passer perfekt sammen med ærtehummus til en lækker frokost eller med hestebønnedeller.
Danske råvarer i sæson: Tomater, persille, agurk og dild.

Tabouleh med Ingrid ærter 

 

Dag 4: Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Dansk kylling med masser af smag i selskab med Anicia linser og grønt.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, tomater, løg og persille.

Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

 

Dag 5: Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat med Anicia linser

Svampede og mættende grønne frikadeller med champignon og Ingrid ærter. Her serveret med en cremet kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser, krydderurter og hvid dressing.
Danske råvarer i sæson: Radiser, dild, purløg, kartofler og svampe.

Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat 

 

Dag 6: Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat

Hjemmelavet Ravioli lavet med ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat.Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe.
Danske råvarer i sæson: Spinat og svampe.

Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotte, svampe og spinat

 

Dag 7: Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Velsmagende små linsedeller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle Keftedes.
Danske råvarer i sæson: Spinat og dild.

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat 

 

Til den søde tand: Vafler med ærtemel toppet med rabarberkompot og vaniljeis 

Nemme og lækre søde vafler med dansk ærtemel (glutenfri). Top med hurtig hjemmelavet rabarberkompot, vaniljeis eller skyr.
Danske råvarer i sæson: Rabarber.

Vafler med dansk ærtemel