En uge med danske råvarer i sæson — april og maj
Madplan med danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Kartoffelsalat med marinerede hestebønner, sprøde linser og radiser
De sprøde linser og bløde marinerede hestebønner er et godt makkerpar i denne friske og velsmagende kartoffelsalat.
Danske råvarer i sæson: Radiser og kartofler.
Kartoffelsalat med marinede hestebønner og sprøde linser
Dag 2: Spinatvafler med Ingrid ærter
Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk, og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad.
Danske råvarer i sæson: Spinat.
Dag 3: Tabouleh med Ingrid ærter
Ærtetabouleh er en frisk, sprød og farverig salat med danske Ingrid ærter, som både har bid og mætter godt. Salaten passer perfekt sammen med ærtehummus til en lækker frokost eller med hestebønnedeller.
Danske råvarer i sæson: Tomater, persille, agurk og dild.
Dag 4: Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser
Dansk kylling med masser af smag i selskab med Anicia linser og grønt.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, tomater, løg og persille.
Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser
Dag 5: Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat med Anicia linser
Svampede og mættende grønne frikadeller med champignon og Ingrid ærter. Her serveret med en cremet kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser, krydderurter og hvid dressing.
Danske råvarer i sæson: Radiser, dild, purløg, kartofler og svampe.
Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat
Dag 6: Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat
Hjemmelavet Ravioli lavet med ærtemel og fyldt med Anicia linser, ricotta, svampe og spinat.Toppet med brunet salviesmør og stegte svampe.
Danske råvarer i sæson: Spinat og svampe.
Ravioli af ærtemel fyldt med Anicia linser, ricotte, svampe og spinat
Dag 7: Keftedes med Anicia linser, feta og spinat
Velsmagende små linsedeller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle Keftedes.
Danske råvarer i sæson: Spinat og dild.
Keftedes med Anicia linser, feta og spinat
Til den søde tand: Vafler med ærtemel toppet med rabarberkompot og vaniljeis
Nemme og lækre søde vafler med dansk ærtemel (glutenfri). Top med hurtig hjemmelavet rabarberkompot, vaniljeis eller skyr.
Danske råvarer i sæson: Rabarber.