
Albondigas er krydrede kødboller i kraftig tomatsauce. En klassisk spansk delikatesse på tapasbordet. Vi har tilføjet danske Anicia linser i kødbollerne for en ekstra lækker smag, tekstur og grønnere version med mindre kød.
Forberedelse 40 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 12-14 linsekødboller og et måltid til 4 pers.
Ingredienser
Linsekødboller
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 200 g hakket oksekød
- 2 spsk. Dansk Ærtemel
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
- 2 tsk. røget paprika
- 1 æg
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 håndfuld frisk basilikum, hakket
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter. Hæld kogevandet fra linserne.
- Løg og hvidløg rives og persillen hakkes fint.
- Bland det hakkede oksekød med de kogte linser, løg, hvidløg, hakket persille, æg, røget paprika, mel og salt og peber.
- Farsen æltes godt igennem og lad den trække i ca. 20 minutter, mens tomatsaucen tilberedes.
- Tag farsen ud af køleskabet og form den til kødboller.
- Varm en pande op med olie og steg linse kødbollerne i 5-7 minutter til de er jævnt brune.
- Pil løg og hvidløg, og hak det fint
- Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie indtil løgene bliver gyldne
- Tilsæt de øvrige ingredienser i gryden, og rør rundt
- Varm tomatsaucen op til kogepunktet indtil det begynder at boble.
Skru ned for varmen, og lad saucen simre ca. 10 min. - Smag den til med salt og peber.
- Hæld tomatsaucen over linsekødbollerne, og lad det simre ved svag varme i 10 minutter
Servér Albondigas med linsekødboller i en mindre skål eller et fad på tapasbordet. Prøv dem også som tilbehør til vores hjemmelavede pasta med ærtemel