Albondigas: Spanske kødboller med Anicia linser - Pure Dansk™

Albondigas - spanske kødboller med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Albondigas: Spanske kødboller med Anicia linser - Pure Dansk™

Albondigas er krydrede kødboller i kraftig tomatsauce. En klassisk spansk delikatesse på tapasbordet. Vi har tilføjet danske Anicia linser i kødbollerne for en ekstra lækker smag, tekstur og grønnere version med mindre kød. 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t 
Opskriften giver til 12-14 linsekødboller og et måltid til 4 pers. 

Ingredienser 

Linsekødboller

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 200 g hakket oksekød
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • 2 tsk. røget paprika 
  • 1 æg
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber 
  • Olie til stegning
Tomatsauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 håndfuld frisk basilikum, hakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

    Fremgangsmåde

    1. Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter. Hæld kogevandet fra linserne.
    2. Løg og hvidløg rives og persillen hakkes fint. 
    3. Bland det hakkede oksekød med de kogte linser, løg, hvidløg, hakket persille, æg, røget paprika, mel og salt og peber. 
    4. Farsen æltes godt igennem og lad den trække i ca. 20 minutter, mens tomatsaucen tilberedes.
    5. Tag farsen ud af køleskabet og form den til kødboller. 
    6. Varm en pande op med olie og steg linse kødbollerne i 5-7 minutter til de er jævnt brune.
    Sådan tilberedes tomatsaucen: 
    1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint
    2. Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie indtil løgene bliver gyldne
    3. Tilsæt de øvrige ingredienser i gryden, og rør rundt
    4. Varm tomatsaucen op til kogepunktet indtil det begynder at boble.
      Skru ned for varmen, og lad saucen simre ca. 10 min.
    5. Smag den til med salt og peber.
    6. Hæld tomatsaucen over linsekødbollerne, og lad det simre ved svag varme i 10 minutter

    Servér Albondigas med linsekødboller i en mindre skål eller et fad på tapasbordet. Prøv dem også som tilbehør til vores hjemmelavede pasta med ærtemel