Albondigas - Spanske kødboller med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Albondigas: Spanske kødboller med Anicia linser - Pure Dansk™
Albondigas: Spanske kødboller med Anicia linser - Pure Dansk™

Albondigas er krydrede kødboller i kraftig tomatsauce. En klassisk spansk delikatesse på tapasbordet. Vi har tilføjet danske Anicia linser i kødbollerne for en ekstra lækker smag, tekstur og grønnere version med mindre kød.

I opskriften er der anvendt Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Albondigas - Spanske kødboller med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 spsk. Dansk Ærtemel
  • 200 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • 2 tsk. røget paprika 
  • 1 æg
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber 
  • Olie til stegning
  • Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 håndfuld frisk basilikum, hakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt vand i 25 minutter. Hæld kogevandet fra linserne.
  • Løg og hvidløg rives og persillen hakkes fint. 
  • Bland det hakkede oksekød med de kogte linser, løg, hvidløg, hakket persille, æg, røget paprika, mel og salt og peber. 
  • Farsen æltes godt igennem og lad den trække i ca. 20 minutter, mens tomatsaucen tilberedes.
  • Tag farsen ud af køleskabet og form den til kødboller. 
  • Varm en pande op med olie og steg linse kødbollerne i 5-7 minutter til de er jævnt brune.
  • Tomatsauce

  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint
  • Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie indtil løgene bliver gyldne
  • Tilsæt de øvrige ingredienser i gryden, og rør rundt
  • Varm tomatsaucen op til kogepunktet indtil det begynder at boble.
    Skru ned for varmen, og lad saucen simre ca. 10 min.
  • Smag den til med salt og peber.
  • Hæld tomatsaucen over linsekødbollerne, og lad det simre ved svag varme i 10 minutter
  • Serveringsforslag

    Servér Albondigas med linsekødboller i en mindre skål eller et fad på tapasbordet. Prøv dem også som tilbehør til vores hjemmelavede pasta med ærtemel.