Frugtsalat med hestebønner og råcreme

Af Pure Dansk™

Frugtsalat med hestebønner og råcreme
Frugtsalat med hestebønner og råcreme

En dejlig nem og frisk dessert med barndomsminder: Frugtsalat med råcreme, frugt, chokolade og nu også med hestebønner.

Frugtsalat er alt det bedste fra frugtskålen tilsat skønne hestebønner

Frugtsalat er en af de mest populære desserter i Danmark, kendt for sin farverige blanding af sæsonens frugter serveret med blød og sød råcreme. Desserten har fulgt generationer og bringer minder om både hverdagsmåltider og festlige anledninger. Her kan man anvende alle de ting, man bedst kan lide og tilføje sine yndlings frugter, og vi har valgt at tilføje danske hestebønner til frugtsalaten - udvalgt med omhu!

Med tilføjelsen af hestebønner får desserten både ekstra tekstur og næring. Den plantebaserede proteinkilde gør frugtsalaten mere mættende. De smukke hestebønner tilfører ekstra bid og en let nøddeagtig smag, der understøtter frugternes friskhed og råcremens søde vaniljesmag. Kombinationen gør frugtsalaten til et moderne bud på en sundere dessert, hvor hyggen stadig er i centrum, når hele familien kan være med til at lave den.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Frugtsalat med hestebønner og råcreme

Antal
4-6 portioner
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 pærer 
  • 2 æbler 
  • 2 bananer 
  • 1 appelsin
  • 200 g røde vinduer
  • 50 g chokolade 
  • Hjemmelavet råcreme

  • 4 æggeblommer
  • 60 g sukker 
  • ½ tsk. vaniljepulver 
  • 2 dl piskefløde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem på køl i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand med lidt salt i 35-40 minutter.
  • Skær frugten i mundrette stykker, hak chokolade og hestebønner groft.
  • Bland forsigtigt til en frugtsalat.
  • Råcreme

  • Pisk vaniljepulver, æggeblommer og sukker til en luftig og cremet masse.
  • Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum.
  • Rør forsigtigt æggemasse og flødeskum sammen, og bland med frugtsalaten.