Ispinde med saltkaramel og hestebønner

Af Pure Dansk™

Ispinde med saltkaramel og hestebønner
Uden æg
Uden æg
Fryseegnet
Fryseegnet
Ispinde med saltkaramel og hestebønner

Lækker cremet flødeis med hestebønner overtrukket med saltkaramel og sprød mørk chokolade.

Hjemmelavede ispinde med et overraskende twist

Hestebønner i is lyder måske utraditionelt, men de giver en smidig konsistens og et mildt grundlag for den rige smag af saltkaramel. Resultatet er en forfriskende og mættende ispind, der forener dessertluksus med plantebaserede råvarer. Ideel til sommerdage, hvor is både skal smage godt og give dig lidt ekstra.

Bælgfrugter har fundet vej til fryseren i form af disse ispinde, hvor hestebønner giver struktur og en cremet fornemmelse. Den fyldige saltkaramel tilfører dessertens klassiske sød-salte profil, mens det plantebaserede twist gør isen til et moderne bud på en hjemmelavet sommerfavorit.

Et sjovt sommerprojekt i køkkenet, som belønner med en himmelsk is på de varme dage! Prøv også ispinde med hestebønner, kokos og chokoladeovertræk og opdag, hvordan bælgfrugter i hjemmelavet is giver helt nye muligheder.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Ispinde med saltkaramel og hestebønner

Antal
10 små eller 5 store flødeis

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 10 dadler
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. flydende vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. salt
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl kogevand fra hestebønnerne
  • Saltkaramel

  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl fløde
  • 1 tsk. flagesalt
  • Chokoladeovertræk

  • 400 g mørk chokolade
  • Topping

  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g hasselnødder
  • Udstyr

  • Silikoneform til små is, 37 ml pr. is
  • Silikoneform til store is, 60 ml pr. is
  • Træispinde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand i 40 minutter, til de er møre. Si kogevandet fra, og gem det til senere.
  • Fjern stenene fra dadlerne. Blend de kogte hestebønner, dadler, honning, vaniljeekstrakt, salt, 1 dl piskefløde og 1 dl kogevand fra hestebønnerne til en ensartet masse.
  • Pisk de resterende 4 dl fløde til et letpisket skum. Det må ikke blive til en stiv flødeskum, fordi så bliver isen grynet. Vend roligt hestebønnemassen i den letpiskede fløde.
  • Hæld ismassen i forme, og sæt en træpind i bunden. Frys isene i minimum 6 timer.
  • Når isene er frosne, smeltes chokoladen til overtræk, og saltkaramellen tilberedes.
  • Smelt sukker i en gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører
    i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter til en flydende og brunlig masse. Pas på, at karamellen ikke brænder på. Når sukkermassen er flydende og lysebrun, tilsættes piskefløden. Rør rundt, til eventuelle sukkerkrystaller er helt opløst. Tag karamellen af varmen, tilsæt salt, og rør rundt.
  • Lad saltkaramellen køle af.
  • Smelt den mørke chokolade over et vandbad – gerne i et højt glas, så du let kan stikke isen ned i den smeltede chokolade. Smelt hvid chokolade i et andet vandbad, og hak hasselnødder til topping.
  • Tag ispindene ud af formen, og læg dem på et skærebræt beklædt med bagepapir. Husk at sikre dig, at skærebrættet kan være i din fryser.
  • Tag 2-3 ispinde ud af fryseren ad gangen, og overtræk først isen med saltkaramel. Det er lettest at smøre på med en ske. Dyp efterfølgende isen i den smeltede mørke chokolade.
  • Find en spisepind eller en teske, og pynt isen med lidt hvid chokolade, og drys til sidst med hakkede hasselnødder.
  • Læg ispindene tilbage på bagepapiret, og kom dem herefter i fryseren. Ispindene er spiseklar, når chokoladen er helt stivnet.
  • Serveringsforslag

    Tag gerne isene ud af fryseren 10-15 minutter før, de skal spises, så er de mere bløde og cremede indeni.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter