Karbonader/krebinetter med hestebønner

Af Pure Dansk™

Karbonader/krebinetter med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Karbonader/krebinetter med hestebønner

Vi har lavet vores udgave af krebinet / karbonaden med danske hestebønner og cremet speltotto. Prøv en anderledes og vegetarisk udgave med velsmagende danske bælgfrugter og lynstegt kål.

Hedder det krebinet eller karbonade? Her er vores grønne version med bælgfrugter

Karbonader og krebinetter er to navne for den samme elskede ret med forskellige rødder i det europæiske køkken, hhv. Italien "carbonata" og Frankring “crépine”.

Nu er karbonader og krebinetter er en fast del af mange danske køkkener, hvor karbonader er runde og mere almindeligt brugt i Jylland, mens krebinetter er ovale og mest udbredt på Fyn og Sjælland. For os gør det ikke så meget, for vi har lavet ny version med danske hestebønner, som følger traditionen, men bringer grøn fornyelse i køkkenet.

Med en fars lavet på danske hestebønner og perlespelt bliver det en mere bæredygtig version af favoritten. Giv masser af smag med citron og krydderier og en sprød overflade med paneringen. De sunde bælgfrugter tilfører ekstra mæthed og gør det nemt at spise mere plantebaseret i hverdagen.

Lynstegt kål med æble og citron fuldender måltidet og binder retten sammen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Karbonader/krebinetter med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 2 tsk. timianblade 
  • Skal og saft fra 1 økologisk citron
  • 2 dl perlespelt 
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g parmesan 
  • Hvedemel til panering
  • 2 æg
  • Rasp
  • Pankorasp
  • Olie og smør til stegning
  • Tilbehør

  • 8 stilke grønkål eller palmekål
  • 1-2 æble 
  • Citronsaft og skal fra 1 økologisk citron
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i 45 minutter, til de er møre, i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  • Halvér alle de kogte hestebønnerne, og læg dem til side.
  • Pil løg og hak det fint. Varm en gryde op med olie, og steg løgene klare. 
  • Tilsæt perlespelt, timian, citronsaft og -skal og bouillonen. Kog spelten helt mør uden låg i ca. 35-40 minutter, så det får en konsistens, der minder om risotto.
  • Tilsæt de halverede hestebønner sammen med revet ost. Smag til med salt, peber og evt. citron. 
  • Lad speltottoen køle ned til den er formbar, det tager ca. 20 minutter, og form 8 karbonader/krebinetter. 
  • Vend dem først i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp, i fx en blanding af halv rasp og halv pankorasp. 
  • Varm en pande op til middelvarme og steg dem i en blanding af olie og smør. Ca. 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. 
  • Pluk grønkål fra stilken og skyl. Varm en pande op med lidt olie og lynsteg kålen. Tag det af panden og bland med tynde skiver af æble og citronskal.
  • Serveringsforslag

    Servér den lynstegte kål med dine karbonader/krebinetter.