Hedder det krebinet eller karbonade? Her er vores grønne version med bælgfrugter
Karbonader og krebinetter er to navne for den samme elskede ret med forskellige rødder i det europæiske køkken, hhv. Italien "carbonata" og Frankring “crépine”.
Nu er karbonader og krebinetter er en fast del af mange danske køkkener, hvor karbonader er runde og mere almindeligt brugt i Jylland, mens krebinetter er ovale og mest udbredt på Fyn og Sjælland. For os gør det ikke så meget, for vi har lavet ny version med danske hestebønner, som følger traditionen, men bringer grøn fornyelse i køkkenet.
Med en fars lavet på danske hestebønner og perlespelt bliver det en mere bæredygtig version af favoritten. Giv masser af smag med citron og krydderier og en sprød overflade med paneringen. De sunde bælgfrugter tilfører ekstra mæthed og gør det nemt at spise mere plantebaseret i hverdagen.
Lynstegt kål med æble og citron fuldender måltidet og binder retten sammen.