Varme hveder med ærtemel

Af Pure Dansk™

Varme hveder med ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Varme hveder med ærtemel

Hjemmelavede hveder smager dejligt. Prøv denne opskrift med ærtemel, som tilfører både en dejlig sødme, protein og ekstra kostfibre. Ristede hveder er et hit som morgenmad.

Spis varme hveder med et sundt twist hele året

Hveder kan spises hele året, og med ærtemel i dejen får de luftige hveder et moderne løft, der kombinerer tradition med bæredygtighed. Ærtemelet bidrager med protein og fibre uden at gå på kompromis med alt det, som kendetegner en god hvede. Den klassiske hvedesmag får et næringsrigt twist med dansk ærtemel, som tilfører både planteprotein og kostfibre. Bagværket bevarer den velkendte blødhed, men får et ekstra skud næring, så de både mætter længere og er et grønnere valg.

Ærtemel giver disse varme hveder en flot gylden farve og en mild smag, der passer perfekt til både smør, ost og sødt pålæg. Ideelle til både morgenmad, brunch og eftermiddagshygge, og kan sagtens serveres hele året.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Varme hveder med ærtemel

Antal
10 hveder
Tid
1 time

Ingredienser

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g blødt smør
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, til den er cirka 30 grader varm. Test med en lillefinger i mælken − den skal være lidt varmere end lunken. Hæld den lune mælk i en skål, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, kardemomme, salt og æg, og rør det hele godt sammen.
  • Rør ærtemel og hvedemel sammen i en anden skål, og tilsæt ⅔ del af melblandingen i skålen med de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen i cirka 5 minutter på en røremaskine eller med hænderne, til dejen er glat og ensartet. Tilsæt det bløde smør og resten af melet, og ælt dejen, til den er smidig og blød.
  • Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til 10 boller ved at rulle dem mellem hænderne. Føles dejen for klistret, kan du drysse lidt hvedemel i håndfladerne.
  • Placér de 10 boller med 1 cm’s mellemrum i et ovnfast fad (cirka 25 x 20 cm) beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1½ time et lunt sted med et viskestykke over.
  • Bag hvederne ved 200 grader i 15 minutter, til de har en gylden overflade. Lad dem afkøle på en bagerist.
  • Spises alle hvederne ikke med det samme, kan de fryses ned.
  • Serveringsforslag

    Servér hvederne lune med det samme, eller halver dem og rist dem på en brødrister eller i ovnen dagen efter. Spises gerne med smør på!

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter