Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål - Pure Dansk™

Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål

Af Pure Dansk

Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål - Pure Dansk™

Nem og lækker ret - alt i et fad. Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål med urtedressing. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 1 t / I alt 1 t og 25 min 
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 700 g kyllingeunderlår
  • 400 g kartofler 
  • ½ blomkål
  • 2 løg
  • 1 øko citron
  • Persille til topping
Marinade:
  • 8 spsk. olie
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. tørret timian 
  • Salt og peber
  • 1 øko citron

Urtedressing:

  • 2 dl creme fraiche 
  • 1-2 håndfulde friske krydderurter fx dild, persille, kørvel m.fl. 
  • Salt og peber
 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl og iblødsæt de tørrede Ingrid ærter i rigeligt vand på køl.

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog Ingrid ærterne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Find et stort ildfastfad frem og smør det med lidt olie i bunden. Læg kyllingelårene i fadet.
  4. Skær kartoflerne i små både eller store tern. Behold gerne skrællen på hvis de er økologiske.
  5. Skyl blomkål og skær det i mindre buketter. Pil løg og skær i mindre både.
  6. Fordel kartofler, blomkål og løg imellem kyllingelårene.
  7. Lav marinaden ved at røre olie, tørrede krydderier, salt og peber sammen i en lille skål. Riv citron på den fine side af rivejernet og bland det i marinaden sammen med saften fra citronen.
  8. Fordel marinaden over kylling og grøntsager i fadet. Bland det sammen, så marinaden bliver fordelt.
  9. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 30 min.
  10. Tag fadet ud af ovnen og fjern sølvpapiret. Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og fordel dem i fadet. Skær den sidste citron i skiver eller i tynde både og fordel øverst.
  11. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 min. til kyllingen er gennemstegt. 
  12. Imens laves urtedressingen ved at hakke urterne som blandes sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.  

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter