Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål

Af Pure Dansk

Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål - Pure Dansk™
Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål - Pure Dansk™

Nem og lækker ret - alt i et fad. Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål med urtedressing.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Citronmarineret kylling med Ingrid ærter, kartofler og blomkål

Antal
4 personer
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 700 g kyllingeunderlår
  • 400 g kartofler 
  • ½ blomkål
  • 2 løg
  • 1 øko citron
  • Persille til topping
  • Marinade

  • 8 spsk. olie
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. tørret timian 
  • Salt og peber
  • 1 øko citron
  • Urtedressing

  • 2 dl creme fraiche 
  • 1-2 håndfulde friske krydderurter fx dild, persille, kørvel m.fl. 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog Ingrid ærterne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Find et stort ildfastfad frem og smør det med lidt olie i bunden. Læg kyllingelårene i fadet.
  • Skær kartoflerne i små både eller store tern. Behold gerne skrællen på hvis de er økologiske.
  • Skyl blomkål og skær det i mindre buketter. Pil løg og skær i mindre både.
  • Fordel kartofler, blomkål og løg imellem kyllingelårene.
  • Lav marinaden ved at røre olie, tørrede krydderier, salt og peber sammen i en lille skål. Riv citron på den fine side af rivejernet og bland det i marinaden sammen med saften fra citronen.
  • Fordel marinaden over kylling og grøntsager i fadet. Bland det sammen, så marinaden bliver fordelt.
  • Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 30 min.
  • Tag fadet ud af ovnen og fjern sølvpapiret. Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og fordel dem i fadet. Skær den sidste citron i skiver eller i tynde både og fordel øverst.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 min. til kyllingen er gennemstegt. 
  • Imens laves urtedressingen ved at hakke urterne som blandes sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.  
  • Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter